Self Assessment met Disc®

In 20 minuten inzicht in uw persoonlijke voorkeuren in gedrag en communicatie

 • Snel inzicht in uw sterke kanten en valkuilen
 • Online assessment en online 30 min coaching; dus Covid proof
 • Overzichtelijk en uitgebreid rapport van uw profiel
Ook als u geen klant bent
test
€195,-

Ontwikkel uzelf met het 3-D Self Assessment van Disc ®

Kijk vanuit een 3-dimensionaal oogpunt naar uw eigen kwaliteiten en uw ontwikkeling. Coaches Arno Brons en Gerard Rooks werken tijdens dit self assessment volgens de DISC-methodiek®:
DISC laat u zien hoe u als persoon overkomt en waar u automatisch nadrukken legt in communicatie en relaties. U leert hoe u in uw communicatie kunt aansluiten op anderen. En hoe u anderen kunt motiveren.
Denkstijlen geven inzicht in HOE u taken en werkzaamheden benadert. Wat uw manier van doen uniek maakt. Ook merkt u sneller talenten van anderen op en weet u beter hoe u deze in kunt zetten.
Drijfveren geven inzicht in uw intrinsieke motivatie. Denk hierbij aan welke onbewuste eisen u stelt aan uw collega’s en energielekken tijdens uw werk. U leert hoe u deze sterk ingebakken neigingen beter kunt inzetten om zo meer en betere resultaten te bereiken.

Hoe werkt het?

 1. Na aanmelding ontvangt u een unieke code voor een online 3D self assessment.
 2. In 20 minuten vult u het assessment in.
 3. U ontvangt binnen 3 werkdagen een PDF rapportage van uw persoonlijke analyse.
 4. We plannen een telefonische coachingsafspraak van 30 minuten in. Hier staan we uitgebreid stil bij uw kwaliteiten en valkuilen, uw talenten in een team en organisatie en uw groeigebieden in effectiviteit.

Het levert u veel inzichten op over uzelf en uw organisatie 

Met het self assessment, persoonlijk verslag en coachingsgesprek heeft u een uitgebreid plan van aanpak in handen. U begrijpt uzelf en uw collega’s beter. Hierdoor kunt u beter: 
 • aansluiten op communicatiebehoeften van anderen;
 • kans op conflicten verminderen;
 • verschillen met anderen waarderen;
 • bouwen aan onderling vertrouwen;
 • in het dagelijks leven de persoonlijkheidsstijlen van anderen makkelijker herkennen.

U doet waardevolle inzichten en kennis op

U ontdekt uw sterke kanten en valkuilen en wat er gebeurt als daarop teveel nadruk wordt gelegd. Ook ziet u hoe uw gedrag conflicten kan veroorzaken. En welk effect uw gedrag op anderen heeft. Anderen kunnen uw gedrag namelijk anders interpreteren dan u bedoelt. Met deze inzichten leert u vervolgens hoe u kunt werken aan vertrouwen en een open klimaat binnen uw organisatie.

Een online coachingsgesprek met een van onze coaches

Met uw rapportage in de hand gaat u in gesprek met een van onze coaches. U kunt dan vragen over uw rapportage bespreken en mogelijke ontwikkelrichtingen toetsen. Ook kunt u dit gesprek gebruiken om het theoretisch kader te laten verduidelijken. En natuurlijk is feedback vragen en ontvangen ook mogelijk.

Veelgestelde vragen

Een DISC-analyse brengt iemands communicatiestijlen, sterke kanten en groei­mogelijkheden in beeld.

Met DISC: 
 • Krijgt u meer kennis van gedrag,
 • Leert u hoe u beter kunt communiceren,
 • Leert u hoe u het beste kunt reageren bij conflicten en
 • Krijgt u advies hoe u de talenten binnen uw organisatie beter kunt benutten en stimuleren.
DISC meet met een persoonlijkheidstest verschillende onderdelen van uw persoonlijkheid. Deze worden ook weergegeven in 4 DISC-kleuren.

Met 4 hoofdstijlen als resultaat: 
 • D (rood): hoe u omgaat met problemen en uitdagingen.
 • I (geel): hoe u anderen beweegt en overhaalt tot uw standpunt.
 • S (groen): hoe u omgaat met (relationele) veranderingen in uw omgeving.
 • C (blauw): hoe u omgaat met regels, details en procedures.
In ieder mens zien we in meer of mindere mate de 4 basisstijlen terug.
Als u uw eigen gedrag begrijpt dan ziet u beter wat uw kwaliteiten en valkuilen zijn. En u begrijpt het gedrag van anderen beter. Dus u leert uzelf en anderen sneller inschatten door te letten op het type gedrag dat iemand laat zien.

Kennis van de DISC Persoonlijkheidsanalyse geeft de kans om uzelf, uw collega’s, gezinsleden en ook vrienden op een goede manier te begrijpen. Hierdoor kunt u beter aansluiten op persoonlijke communicatiebehoeften, problemen voorkomen of verminderen, verschillen in anderen beter waarderen en bouwen aan onderling vertrouwen. DISC kan open communicatie in teams of een afdeling verbeteren en zo ook de samenwerking.
Het DISC-model is ruim 90 jaar geleden ontwikkeld door psycholoog en professor dr. William Marston aan de Harvard Medical School. DISC is gebaseerd op zijn werk The Emotions of Normal People.

Sindsdien is DISC verder ontwikkeld en uitgegroeid tot een kwalitatief zeer compleet en precies psychometrisch gedragsinstrument. De persoonlijkheidstest is door meer dan 60 miljoen mensen wereldwijd gedaan. Het DISC-instrument is op andere universiteiten getest op juistheid en betrouwbaarheid. Uit deze studies blijkt dat DISC meet waarvoor het gemaakt is (validiteit) en hoog scoort in de herkenbaarheid van de uitslag door deelnemers (betrouwbaarheidsscore rond de 90%).
Het DISC-model is anders dan andere systemen door de duidelijkheid van de indeling.
Voor de deelnemers is het goed te gebruiken. Ze kunnen de verschillen van de verschillende stijlen herkennen en kennen hun eigen profiel.
Ja, dat kan. Bijvoorbeeld uw managementteam of een nieuwe afdeling. In overleg kunnen we u een passend voorstel doen. Alle deelnemers ontvangen dan een eigen linkje naar een self assessment. Het coaching gesprek kan individueel of als teamsessie plaatsvinden.
U kunt ook kiezen voor een team­building sessie met DISC® volgens DISC-model
Zo krijgt u inzicht in het gedrag en de communicatiestijl van uw hele team. En hoe het team met deze inzichten onderling het beste communiceert.
 • Een korte samenvatting over wat DISC is.
 • Een verbazingwekkend accurate beschrijving over u.
 • Uw fundamentele eigenschappen.
 • Uw primaire talenten en bijbehorende uitdagingen.
 • De aanleiding om gemotiveerd te zijn en te blijven.
 • Een schets van de best passende werkomgeving.
 • Dé manier (voor anderen) om optimaal met u te communiceren.
 • Hoe u omgaat met nieuwe taken of informatie.
 • Punten waaraan u zou kunnen werken om effectiever te worden.
 • Hoe u beter kunt aansluiten, samenwerken en communiceren met andere stijlen.
 • Een tool voor 360 graden feedback.
Ja, dat kan. Hiervoor hanteren we dezelfde werkwijze. Alleen ontvangt niet de sollicitant het rapport maar u als opdrachtgever. U kunt het rapport natuurlijk wel delen met de sollicitant. Ook het ‘coachingsgesprek met de deelnemer’ vindt in dit geval plaats met uw als opdrachtgever. Deze terugkoppeling en eventueel advies duurt circa 30 minuten. 

Wat is de Ondernemerswinkel?

De Ondernemerswinkel is een platform met zakelijke diensten en oplossingen. Voor situaties en vragen waar u in uw dagelijks werk tegen aanloopt en wat hulp bij kunt gebruiken. U betaalt achteraf. U hoeft nog geen klant bij ons te zijn. 

Centraal Beheer-kwaliteit

Wij kozen alvast uitstekende leveranciers voor u uit de markt. Dan heeft u daar geen omkijken naar. 

Altijd een oplossing

Niet tevreden? En komt u er met de leverancier niet uit? Dan bemiddelen wij. En helpen we zoeken naar een oplossing waarmee u tevreden bent. 

Binnen 1 werkdag contact

U heeft een situatie die u zo snel mogelijk wilt afronden. Na uw bestelling neemt de leverancier binnen één werkdag contact met u op.

Misschien ook wat voor u:

Teambuilding met DISC-training

Teambuilding met DISC-training

Teambuilding met kennis van uzelf en begrip voor de teamleden zorgt voor een effectiever team. U bereikt dit door deze incompany DISC-training te volgen.
Bekijk deze dienst

Vanaf € 195,- ex. btw