Asbestadvies

Asbestadvies op maat voor uw bedrijfspand

Gaat u verbouwen of koopt u een bestaand pand gebouwd voor 1993? Dan is het goed mogelijk dat er zich asbest bevindt in het gebouw. Hoe ouder een gebouw met asbest, hoe groter de kans dat asbestvezels vrijkomen. Deze zijn schadelijk voor de gezondheid. Het is daarom verstandig om het asbest te verwijderen. BK ingenieurs geeft u een duidelijk inzicht in uw situatie en advies over welke maatregelen u kunt nemen bij renovatie- en sloopwerkzaamheden.
  • Advies op maat voor uw pand
  • Binnen één werkdag contact
  • Alle bevindingen visueel uitgewerkt in een rapport
Ook als u geen klant bent

Een asbestexpert komt bij u langs

Om een goed asbestadvies te geven is eerst een asbestinventarisatie nodig. De asbestadviseur bekijkt op afstand alle informatie over het pand en komt vervolgens bij u langs. U ontvangt een uitgebreid rapport waarin alle bevindingen met detailfoto’s en tekeningen staan vermeld. Het zijn altijd aanbevelingen op maat. Op basis hiervan kunt u de benodigde asbestsanering, sloop of renovatie laten uitvoeren. BK ingenieurs kan dit saneringstraject ook voor u begeleiden en de benodigde vergunningen voor u aanvragen. Neem contact op via het aanmeldformulier.

Wie komt in aanmerking voor asbestadvies?

  • Ondernemers met een eigen pand
  • Woningcorporaties
  • Projectontwikkelaars
  • Aannemers
  • Gemeenten

Waarom moet u asbest verwijderen ?

Bij sloopwerkzaamheden in of aan bouwwerken van vóór 1993 bent u verplicht het gebouw te laten onderzoeken op de aanwezigheid van asbest. In geval van renovatie- en sloopwerkzaamheden, maar ook bij calamiteiten, zoals brand. Bent u (mede) verantwoordelijk voor gebouwen, bruggen, installaties of schepen of grond waarin mogelijk asbest is verwerkt? Dan krijgt u te maken met het verwijderen van asbest.

Hoe werkt het

Wat kost het?

Asbestadvies is maatwerk. Na het vaststellen van uw specifieke situatie gaat BK ingenieurs met u in overleg over de beste oplossing. U ontvangt na het intakegesprek een op maat gemaakte offerte.

Wij kiezen voor BK ingenieurs

BK ingenieurs is een allround advies- en ingenieursbureau met ongeveer 150 medewerkers. Sinds 1989 adviseren ze op het terrein van grond-, weg- en waterbouw. Ze denken mee over wet-en regelgeving. Van het allereerste bodem- en asbestonderzoek tot en met het begeleiden van een veilig bouwverloop. Van het vergunningstraject tot en met het totale omgevingsmanagement. BK ingenieurs schakelt snel en houdt de lijnen graag kort. 

Veelgestelde vragen

Wanneer asbest niet beschadigd is bestaat er meestal geen blootstellingsrisico. Bij beschadigingen, bij kans op beschadigingen en bij verwering van het materiaal is er echter wel een risico. In dat geval is het noodzakelijk dat een asbestspecialist de situatie beoordeelt. 
U herkent asbest aan de grijze kleur in combinatie met een honingraatstructuur, bijvoorbeeld de asbestcement golfplaten op schuurdaken en schoorsteenpijpjes. Er zijn ook toepassingen bekend waar asbest moeilijk te herkennen is. Bij beschadiging van deze producten ontstaat een blootstellingsrisico. Bij (kleinschalige) sloopwerkzaamheden is het daarom raadzaam om een controle uit te laten voeren door een asbestspecialist.
Als u verantwoordelijk bent voor gebouwen waarin asbest verwerkt is, dan is het verstandig om te weten wat u moet doen bij een calamiteit, renovatie- en sloopwerkzaamheden. Heeft u dit niet inzichtelijk? Na een asbestinventarisatie heeft u uw situatie scherp in beeld met een overzichtelijke rapportage.
BK ingenieurs voert de asbestinventarisatie uit en kan daarna ook het saneringstraject begeleiden. Zij werken hiervoor samen met gespecialiseerde partners. Niet ieder bouwbedrijf of aannemer mag asbest verwijderen. BK ingenieurs kan u helpen bij het vinden van de juiste aannemer. 
Met de Subsidiescan bedrijven krijgt u snel een duidelijk beeld voor welke subsidies uw bedrijf in aanmerking komt. 

Wat is de Ondernemerswinkel?

De Ondernemerswinkel is een platform met zakelijke diensten en oplossingen. Voor situaties en vragen waar u in uw dagelijks werk tegen aanloopt en wat hulp bij kunt gebruiken. U betaalt achteraf. U hoeft nog geen klant bij ons te zijn. 

Centraal Beheer-kwaliteit

Wij kozen alvast uitstekende leveranciers voor u uit de markt. Dan heeft u daar geen omkijken naar. 

Altijd een oplossing

Niet tevreden? En komt u er met de leverancier niet uit? Dan bemiddelen wij. En helpen we zoeken naar een oplossing waarmee u tevreden bent. 

Binnen 1 werkdag contact

U heeft een situatie die u zo snel mogelijk wilt afronden. Na uw bestelling neemt de leverancier binnen één werkdag contact met u op.

Misschien ook iets voor u:

Subsidiescan bedrijven

Wilt u weten voor welke subsidies uw bedrijf in aanmerking komt? Een ervaren subsidieadviseur helpt u met een subsidieanalyse. U ontvangt een duidelijk én leesbaar rapport. Zo weet u zeker dat u alle kansen helder in beeld heeft.

Een sedumdak

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor onze planeet. Een groen dak of sedumdak op uw bedrijfspand helpt daaraan mee. Het koelt en isoleert het gebouw en zorgt ervoor dat uw dak langer meegaat.

Subsidie duurzaam ondernemen

Wilt u met uw bedrijf verduurzamen? Bekijk dan of uw investering in aanmerking komt voor een subsidieregeling. U betaalt alléén bij het toekennen van een subsidie.