Waardebepaling bedrijfspand

Eenvoudig en snel de herbouwwaarde van uw bedrijfspand vaststellen

Heeft u voor een brandverzekering voor uw bedrijfspand(en) een waardebepaling nodig? Dan is het belangrijk dat u de juiste herbouwwaarde doorgeeft aan uw verzekeraar. Stel, u geeft een te lage herbouwwaarde door. Dan ontvangt u na een eventuele brand, waarschijnlijk een te lage uitkering voor het herstel of herbouw van uw pand.

  • Snel geregeld; binnen 2 weken inzicht in uw herbouwwaarde
  • De waardebepaling vindt plaats op afstand; dit bespaart u tijd en kosten
  • Zekerheid; uw herbouwwaarde is nauwkeurig bepaald en voldoet aan de eisen van diverse verzekeraars
Binnen 1 werkdag contact
Waardebepaling bedrijfspand
€75,-
vanaf, ex. btw

Wat is herbouwwaarde?

De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om uw bedrijfspand op dezelfde manier en op dezelfde locatie opnieuw te bouwen. Dit bedrag valt lager uit dan de verkoopwaarde, omdat er geen rekening wordt gehouden met de waarde van grond of de locatie. U heeft de herbouwwaarde nodig voor diverse brandverzekeringen.

Wij kiezen voor Huygenhoek

Huygenhoek voert de dienst uit en berekent de herbouwwaarde van uw bedrijfspand op afstand. Met online tools ontstaat een volledig beeld van uw pand. Zo ontvangt u de herbouwwaarde snel en tegen een scherp tarief, zonder dat ze daarvoor bij u op locatie komen. Huygenhoek voert de waardebepaling uit voor ondernemers met een eigen bedrijfspand, vastgoedondernemers en VvE's

Hoe werkt het?

Voor deze dienst werken we samen met Huygenhoek. Centraal Beheer bemiddelt hierin. Huygenhoek voert de dienst uit.

Veelgestelde vragen

Huygenhoek voert ook waardebepalingen en taxaties van inventarissen uit. Deze zijn niet op afstand maar op locatie. U vraagt een inventarisbepaling aan via het aanmeldformulier.
Een taxatie is altijd zes jaar geldig, de geldigheid van de waardebepaling en de garantie tegen onderverzekering wordt bepaald door uw verzekeraar en kan dus per verzekeraar verschillen.
Huygenhoek werkt met informatie uit een groot aantal bronnen. Daarmee krijgt de taxateur een goed beeld van hoe het gebouw eruit ziet. Als de taxateur vindt dat hij teveel aannames moet doen, kan het zijn dat de taxateur telefonisch meer informatie aan u vraagt. Natuurlijk kunt u ook bij uw opdracht al aanvullende informatie geven waarvan u denkt dat die belangrijk is om te weten.
Huygenhoek bepaalt de herbouwwaarde, terwijl voor de financiering de marktwaarde wordt bepaald. Dit zijn twee heel verschillende begrippen die moeilijk met elkaar vergelijkbaar zijn. Bij de marktwaarde speelt de locatie bijvoorbeeld een heel belangrijke rol, terwijl dat bij de herbouwwaarde veel minder invloed heeft. 
Centraal Beheer is de persoonlijke businesspartner van zakelijk Nederland. Wij helpen ondernemers al meer dan 110 jaar. Met verzekeringen, maar ook steeds vaker met vernieuwende diensten, oplossingen en kennis. Waarbij u kunt vertrouwen op de ervaring en deskundigheid van onszelf en onze partners. Een belangrijk doel van ons is om organisaties in Nederland te helpen bij continuïteit en groei van hun bedrijf. Een dienst als Waardebepaling Bedrijfspand draagt hieraan bij.
Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Huygenhoek. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Huygenhoek. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Huygenhoek.
Nee, wij krijgen geen inzage in het op te leveren rapport.

Misschien ook wat voor u?

Business Continuity Plan

In een Business Continuity Plan legt u vast hoe uw bedrijf verder kan na een calamiteit. Zo kunt u zo snel mogelijk weer verder met ondernemen. 

Vanaf € 3.950,- ex. btw

SCIOS Scope 10-keuring

Een SCIOS Scope 10-rapport is vaak vereist om uw bedrijfspand te kunnen verzekeren tegen bijvoorbeeld brand. Kies hier een betrouwbare SCIOS-keuring.

Vanaf € 440,- ex. btw

SCIOS Scope 12-keuring

De SCIOS Scope 12-keuring is een elektrische inspectie van uw hele zonnestroominstallatie. De inspecteur kijkt dan naar de brandrisico's en de elektrische veiligheid.

Vanaf € 415,- ex. btw