Medewerkers en verzuim

Grip op uw bedrijf bij zieke medewerkers

Natuurlijk wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen. En als u dan toch te maken krijgt met uitval van uw medewerkers, dan wilt u de kosten kunnen voorspellen en zieke medewerkers goed begeleiden. Wij geven u tips, informatie en oplossingen die u verder helpen. Van preventie tot verzekeringen. 
Voorkom verzuim medewerkers

Onze oplossingen bij langdurig zieke medewerkers

Beschermt u tegen de kosten van ziek personeel

Verzuimverzekering

Bij ziekte moet u maximaal 2 jaar lang het salaris doorbetalen van uw medewerker. Onze Verzuimverzekering neemt de kosten van uw wettelijke loonbetalingsverplichting van u over. En heeft u hulp nodig bij de begeleiding en re-integratie van uw zieke medewerker? Dan kunt u dit gewoon meeverzekeren.

Een goede basis voor uw medewerkers

WIA-verzekering

Na 2 jaar ziekte krijgt uw medewerker te maken met de wet WIA. Is uw medewerker voor 35% of meer arbeidsongeschikt? Dan heeft hij recht op een WGA-uitkering, wat vaak leidt tot een flinke inkomensterugval. Onze WIA-verzekering vult het inkomen gegarandeerd aan tot minimaal 70%.

Wat kunt u doen om verzuim te voorkomen?

Als ondernemer probeert u verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk om uw medewerkers fit en inzetbaar te houden. En om inzicht te hebben in de mogelijke arbeidsrisico’s die uw medewerkers lopen. Verzuimpreventie is daarom een vast onderdeel van onze Verzuimverzekeringen. Maar ook zonder verzekering helpen wij u hier graag bij. Bijvoorbeeld met ons Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

E-zine: Grip op uw onderneming bij verzuim

Download hier gratis uw e-zine

Natuurlijk wilt u verzuim zoveel mogelijk voorkomen. En als u dan toch te maken krijgt met verzuim, dan wilt u de kosten kunnen voorspellen en zieke medewerkers goed begeleiden. Dit kan best ingewikkeld zijn. Want wat moet u precies regelen? En welke verplichtingen heeft u als werkgever? Het e-zine 'Grip op uw onderneming bij verzuim' geeft u handige tips.

Grip op uw onderneming bij verzuim