Schadevrije jaren Bedrijfsauto


Vanaf 1 januari 2016 gebruiken alle verzekeraars dezelfde schadevrije jaren-tabel

Het Verbond van Verzekeraars bepaalt dat alle aangesloten schadeverzekeraars in Nederland vanaf 1 januari 2016 dezelfde schadevrije jaren-tabel gebruiken om het aantal schadevrije jaren te berekenen. Zo bouwt u bij elke verzekeraar op dezelfde manier schadevrije jaren op. Ook Centraal Beheer gebruikt vanaf 1 januari 2016 deze nieuwe schadevrije jaren-tabel.

U kunt zelf eenvoudig uw schadevrije jaren berekenen

Uw huidige schadevrije jaren staan op uw polis. In de nieuwe schadevrije jaren-tabel kunt u nu zelf eenvoudig zien hoeveel schadevrije jaren u in het volgende verzekeringsjaar heeft.

Geldt de nieuwe schadevrije jaren-tabel voor al uw motorrijtuigen?

De nieuwe schadevrije jaren-tabel geldt voor de motorrijtuigen die verzekerd zijn onder uw MKB meerkeuze polis.

De Bonus-Malus tabel verandert niet

Wij berekenen ieder verzekeringsjaar de premie voor uw verzekering van uw voertuigen. Hiervoor kijken wij naar uw gemelde schades van het afgelopen jaar. Wij bepalen dan of u een korting of een toeslag op uw premie krijgt. Dit kortings- of toeslagpercentage vindt u in de Bonus-Malus Tabel van uw voorwaarden. De Bonus-Malus tabel verandert niet.

De voorwaarden worden in 2016 aangepast

De nieuwe schadevrije jaren-tabel wordt in 2016 opgenomen in de voorwaarden. De voorwaarden worden in 2016 aangepast. De nieuwe schadevrije jaren-tabel wordt in 2016 opgenomen in de voorwaarden.

algemeen