Veelgestelde vragen

Personeels­voorzieningen

Heeft u een vraag over Personeelsvoorzieningen? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Onze regeling Personeelsvoorzieningen is geschikt voor bedrijven met meer dan 25 medewerkers. Op de pagina Direct regelen kunt u zich eenvoudig kosteloos aanmelden.

Gaat een werknemer uit dienst? Dan stoppen de voordelen van Personeelsvoorzieningen ook. Heeft hij een verzekering gesloten? Dan blijft de verzekering gewoon doorlopen, alleen dan zonder korting.

Gaat een werknemer met pensioen? Dan mag hij gebruik blijven maken van de voordelen. U moet dan als werkgever wel even doorgeven dat hij gepensioneerd is.

Kiest u voor Personeelsvoorzieningen? En een werknemer heeft al een verzekering bij ons? Dan kan hij ons even bellen en doorgeven dat hij bij u werkzaam is. Wij regelen dan dat de voordelen ingaan bij de volgende verlengingsdatum. Heeft hij een hypotheek bij ons? Dan gaat het voordeel in nadat de rentevastperiode die hij zelf heeft vastgesteld, voorbij is.

Wij werken volgens de eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Verder houden wij ons aan de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen. In deze Gedragscode zijn de regels van de Wbp uitgewerkt voor banken en verzekeraars. De verwerking van persoonsgegevens door de Achmea-bedrijven (waar Centraal Beheer Achmea onderdeel van is) is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de privacy van uw medewerkers. Daarnaast krijgt u als werkgever ook geen inzicht in welke verzekeringen een werknemer bij ons heeft afgesloten. Wel bespreekt uw accountmanager met u hoeveel medewerkers gebruik maken van Personeelsvoorzieningen.