Zo werkt de Anw-verzekering van Centraal Beheer

Overlijdt een van uw medewerkers? Dan is de kans klein dat de partner een nabestaandenuitkering krijgt volgens de Algemene nabestaandenwet (Anw). De eisen zijn namelijk erg streng. Kies daarom voor de Anw-verzekering. Daarmee krijgt de nabestaande iedere maand een uitkering. U biedt uw medewerkers een aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarde. Bij Centraal Beheer noemen we de Anw-verzekering het Anw-zekerheidsplan. Het Anw-zekerheidsplan zorgt iedere maand voor een aanvulling op het inkomen. Het maakt daarbij niet uit of de partner een uitkering van de overheid krijgt.

  • Wij accepteren al uw medewerkers. Zij hoeven geen medische verklaringen in te vullen.
  • U bepaalt zelf of uw medewerkers een eigen bijdrage betalen.
  • De premie die u betaalt, kunt u aftrekken van de bedrijfswinst. Daardoor betaalt u minder belasting. Dat is dus extra voordelig.

Dit regelt de overheid voor nabestaanden

De Anw heeft strenge voorwaarden. Ook kijkt de wet naar het inkomen. Bovendien is de uitkering slechts 70% of soms 90% van het minimumloon. Ook krijgt de partner mogelijk nog maar 1 jaar een uitkering volgens de Anw. Dit betekent dat het inkomen van een gezin er flink op achteruit kan gaan. Dat noemen we ook wel het Anw-hiaat of Anw-gat.

De partner van uw medewerker krijgt de uitkering.

Hij bepaalt zelf hoe hij dit geld besteedt. Of verdeelt. De uitkering is zeker. Het maakt bijvoorbeeld niet uit hoeveel de overleden medewerker verdiende op het moment dat hij overlijdt. Daarnaast groeit het verzekerd bedrag ieder jaar mee met de wettelijke Anw-uitkering. Na ingang van de uitkering van het Anw-zekerheidsplan blijft de uitkering aan de partner wel gelijk.

De voordelen van de Anw-verzekering voor de belasting

De premie die u als werkgever betaalt voor het Anw-zekerheidsplan, kunt u aftrekken van de bedrijfswinst. U betaalt daardoor minder belasting. Betalen uw medewerkers ook een deel van de premie? Dan houdt u dat deel in op hun brutosalaris. Hierover betaalt uw medewerker dus geen belasting en sociale premies. Dit is voordelig voor uw medewerkers. Het voordeel kan oplopen tot wel 52%. Krijgt de partner een uitkering uit het Anw-zekerheidsplan? Dan betaalt de partner hierover wel belasting en sociale premies.

Wilt u weten hoe u een Anw-gat voor uw medewerkers kunt oplossen met het Anw-zekerheidsplan? Wij leggen het graag verder aan u uit. Vul uw gegevens in. Wij bellen u dan terug op een tijdstip dat u uitkomt.