Risico gestuurd ondernemen

Hoe bedrijfsrisico’s te managen zijn

Het nemen van risico’s hoort bij het ondernemerschap. Maar in welke mate? En hoe houdt u ze onder controle? Bekijk hier het overzicht van onze interessante artikelen over risico gestuurd ondernemen en krijg antwoord op deze en andere vragen. Praktische tips, quick wins en de visie van verschillende experts geven u praktische handvatten om aan de slag te gaan met dit thema binnen uw eigen bedrijf.

Inspiratie over risico gestuurd ondernemen

Een risico is nooit een probleem

Wie onderneemt, neemt per definitie risico’s. Gelukkig zijn risico’s goed te managen. De kunst is ze in kaart te brengen en ze waar mogelijk te minimaliseren. Klinkt eenvoudig, en dat is het ook, meent risico-expert Martin van Staveren. Hij, en ook andere experts, vinden dat een ondernemer bedrijfsrisico’s eenvoudig kan aanpakken en daarmee onnodige calamiteiten en schade kan voorkomen.

Cybercrime: 7 quick wins

Ondernemers onderschatten de risico’s van cybercrime en denken dat het hen niet overkomt. Maar met de volgende 7 quick-wins kunnen ondernemers de risico’s toch aanzienlijk terugdringen.

Reputatieschade? 

Cyberaanvallen. Productiefouten. Kritische recensies op social media. Reputatieschade kan elk bedrijf, groot of klein, overkomen. Lang niet elke ondernemer is zich daarvan bewust. Toch is dat wel nodig, want de gevolgen kunnen groot zijn. Gelukkig kunnen ondernemers zich er wel tegen weren. 

Risico expert

Daisy Beijersbergen

Daisy Beijersbergen

Daisy Beijersbergen, senior adviseur risicomanagement. "Ik adviseer (zakelijke) klanten op welke wijze zij hun risicoprofiel kunnen verbeteren. Vanuit de overtuiging dat de wijze waarop een bedrijf zich (bewust en onbewust) heeft georganiseerd van invloed is op schade. Uitdaging en drijfveer voor mij is om de onderstroom in een bedrijf naar boven te halen. Hierdoor wordt veel sterker duidelijk waar het zin heeft om in te investeren om risico's te beperken. En dat ligt vaak op andere vlakken dan een ondernemer in eerste instantie denkt.