Backstage met BNR In Bedrijf

Ondernemers vertellen hùn verhaal

Op deze overzichtspagina vindt u alle video’s die gemaakt zijn met BNR In Bedrijf. Elke week een nieuwe uitzending, op locatie bij de ondernemer. Bij BNR In Bedrijf vertellen ondernemers openhartig over hun valkuilen en triomfen. Ze delen inzichten waarmee andere bedrijven weer verder komen. Zo leren ondernemers van ondernemers.

 

Overzicht van alle uitgezonden radio-uitzendingen op locatie bij een ondernemer van BNR In Bedrijf 

Solid professionals

Een kijkje bij Solid professionals. Hoe zorgt deze ondernemer ervoor dat hij zijn werknemers goed blijft kennen?

Overbeek transport

Een kijkje bij Overbeek Transport. Hoe neemt de chauffeur de regie in handen in zijn carrière?

FMO

Een kijkje bij FMO een duurzaam bedrijf, hoe zorgen zij nou dat externen ook volwaardige collega’s zijn?

 

Schiphol

Een kijkje op Schiphol. Hoe zorgen zij dat de medewerkers van Schiphol zelf niet op de automatische piloot gaan?

OGD

Even rustig werken in een skigondel of spelen in een interactieve zandbak. Bij ict-bedrijf OGD in Delft kan het en geloven ze erin dat dit de werknemers gelukkiger en productiever maakt. Op die manier willen ze ook de war on talent in de ict-sector winnen.

Lightweight Containers

BNR In Bedrijf is te gast bij verpakkingsbedrijf Lightweight Containers in Den Helder. Een bedrijf zonder hiërarchie.

 

Donk Technologies

Hoe maakt technologie het werk leuker? Bij Donk Industries werken ze met cobots.

Hutten Catering

Hoe maximaliseer je het werkgeluk van je medewerkers? We zijn te gast bij Hutten Catering in Veghel, waar ze van werkgeluk een speerpunt hebben gemaakt.

Accolade

Bij woningcorporatie Accolade in Heerenveen gaan ze niet alleen voor een traditionele medische scan, maar meten ze ook het stressniveau van hun medewerkers.

 

Nederlandse Gasunie

Grote veranderingen op komst in de energiesector. Dit vraagt om minder mensen én om andere kennis en vaardigheden van het personeel. Hoe speelt de Nederlandse Gasunie daar op in?

Van 't Hek Groep 

BNR In Bedrijf is te gast bij de Van 't Hek Groep in Zuidoostbeemster. Zij begeleiden oudere werknemers om fit en gezond hun pensioen te halen.

Flora Holland

BNR In Bedrijf komt deze week vanaf de bloemenveiling in Aalsmeer. Jonge, technische mensen zijn hier hard nodig voor het ontwikkelen van het digitaal veilen. En Flora Holland kent een grote groep oudere werknemers in de logistiek. Hoe gaat Flora Holland om met die verschillende generaties?

 

Microsoft

Bij Microsoft kunnen mensen aan het werk in een technische functie zonder technische papieren. Het aannamebeleid van het personeel ging hiervoor bewust op de schop.

Stedin

De energietransitie stelt Stedin stevig op de proef. Maar daaruit ontstaan ook weer slimme nieuwe ideeën.

Atlantis Handelshuis

Atlantis Handelshuis uit Den Helder combineert de twee grote sectoren uit de regio: agri en zorg. Ze leveren voedsel van lokale boeren aan de zorginstellingen in de buurt.

 

Cyber training

BNR In Bedrijf is deze week te gast in Alblasserdam bij een training voor ondernemers over cyber security.

VandeGrijp

BNR In Bedrijf is deze week te gast bij VandeGrijp in Papendrecht. Ze maken hier enorme stalen buizen en pijpleidingen voor de on- en offshore markt. Veiligheid op de werkvloer is er cruciaal.

Page Personnel

Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal in een bedrijf. Wat als u in één keer geconfronteerd wordt met een leegloop van het bedrijf? Het overkwam recruiter Page Personnel.

 

Tranzer

BNR In Bedrijf is deze week te gast bij reis- en betaalapp Tranzer. Een marktplaats waar vervoerders en reizigers worden samengebracht. Nieuw idee, onontgonnen terrein, geen regels. Is dat een zegen of juist tricky business?.

Koninklijke Van Der Most

BNR In Bedrijf is deze week bij Koninklijke Van der Most in Heerde. De grootste enveloppenproducent van de Benelux. De envelop is al meer dan honderd jaar hun belangrijkste product. Hoe gaat deze gevestigde naam nu verder in deze nieuwe, digitale tijden?

MUD Jeans

BNR In Bedrijf is te gast bij MUD Jeans in Laren. Met het recyclen en leasen van spijkerbroeken willen ze op een verantwoorde manier een product in de markt zetten.

 

Bright Cape

BNR In Bedrijf is te gast bij Bright Cape in Eindhoven. Zij adviseren bedrijven over hoe ze meer uit hun data kunnen halen.

Cycloon

Deze week is BNR In Bedrijf te gast bij Cycloon Post & Fietskoeriers in Zwolle. Een bedrijf dat een positie zoekt in een markt met grote, gevestigde partijen. Maar van een Calimero-effect is eigenlijk nooit sprake geweest, want ze willen het anders doen en groeien hard.

Stint Urban Mobility

Bijna een jaar na het noodlottig spoorongeval in Oss gaat Stint Urban Mobility, de fabrikant van de Stint, door. Deze week in BNR In Bedrijf het verhaal van de ondernemer achter de Stint, Edwin Renzen.

 

Havep

BNR In Bedrijf is deze week te gast bij Havep in Goirle. Daar begon het allemaal met een blauwe overall. Maar als het aan directeur Anna van Puijenbroek ligt, maken zij straks de kleding voor de eerste missie naar Mars.

Centraal Beheer In Bedrijf

Sioux

Ooit was Sioux een klassiek softwarebedrijf, totdat de vraag van klanten ertoe leidde dat het een hightech onderneming werd. En dan denkt directeur Leon Giesen meteen groot. In Eindhoven bouwt hij nu aan een eigen campus, om personeel aan zich te binden en innovatie te versnellen.

Ofichem Groep

Deze week zijn we bij de Ofichem Groep in Ter Apel. Het bedrijf maakt bestanddelen voor medicijnen voor fabrikanten over de hele wereld. Weite Oldenziel is directeur-eigenaar. Toen hij het bedrijf van zijn vader overnam, is hij het compleet anders gaan leiden.

 

VR Room 

The VR Room is een enorme voorloper in de wereld van Virtual Reality. Maar het entertainmentbedrijf moet blijven vernieuwen om niet ingehaald te worden door andere VR-bedrijfjes die opkomen. Hoe gaan zij om met de wet van de remmende voorsprong?

Boon Edam

Zo ongeveer elke draaideur in Nederland komt bij Boon Edam vandaan, en zelfs over de hele wereld kunt u deuren van dit Noord-Hollandse bedrijf terugvinden. Maar draaideuren zijn allang niet meer hun core business, security is veel belangrijker geworden.

Chain Logistics

BNR In Bedrijf is te gast bij Chain Logistics in het Brabantse Uden. Een klassiek logistiek bedrijf, maar met een bijzondere manier om personeel te werven. Zij doen aan open hiring: geen sollicitatiegesprek, maar gewoon intekenen op een lijst.

 

Uitzending Bord & Stift

Bord & Stift

Kunt u een bedrijf runnen zonder dat iemand echt de leiding heeft? BNR In Bedrijf is deze week te gast bij Bord&Stift in Amsterdam, waar ze werken met een 'horizontale bedrijfsstructuur.' Oftewel: er zijn geen managers, niemand is de baas. Zelfs de eigenaar niet.

Uitzending Simac

Simac

Het ondernemersavontuur van Eric van Schagen van Simac is een bumpy ride geweest. Hij ging van megasucces naar bijna failliet, en haalde zijn bedrijf uiteindelijk zelfs weer van de beurs.

Stella fietsen

Stella Fietsen

In acht jaar tijd heeft ondernemer Daan van Renselaar een indrukwekkend imperium als fietsverkoper opgebouwd met Stella Fietsen. Hij is marktleider op het gebied van e-bikes, maar het is tijd voor de volgende stap. 

 

Uitzending AtHand

AtHand

Het Amsterdamse bedrijf AtHand was jarenlang een activatiebureau dat events organiseerde om merken op de kaart te zetten. Maar ze hadden een zwakke plek: hun grootste klant. Toen dat bedrijf in de problemen kwam, ging ook AtHand langs de afgrond.

Uitzending De Oesterij

De Oesterij

BNR In Bedrijf is te gast bij het ruim honderd jaar oude familiebedrijf De Oesterij in het Zeeuwse Yerseke. Zij houden zich niet meer alleen bezig met het oude ambacht van oesters kweken, maar hebben aan een natuurproduct beleving toegevoegd.

Hoe komen de uitzendingen tot stand?

  • Maarten Bouwhuis neemt een kijkje bij de ondernemer
  • Iedere week een radio-uitzending op BNR
  • Ondernemers vertellen openhartig over hun valkuilen en triomfen.
Alle artikelen en interviews binnen de campagne 'In Bedrijf' zijn tot stand gekomen in samenwerking met FD Mediagroup Effect, voor en door groeiende ondernemers en HR-professionals.