bob en tom ondernemen in 2020

Een nieuw jaar met volop kansen voor u!

Lees onze special 'Ondernemen in 2020'

'Ondernemen in 2020'

Inzichten en inspiratie voor en door ondernemers

In deze online special leest u met welke uitdagingen en kansen u te maken krijgt in 2020 en welke trends op u afkomen. Deskundigen en ondernemers vertellen welke kansen zij zien en waar zij –denkend aan 2020- wakker van liggen. Dit alles met één doel: zodat u als mkb-ondernemer goed voorbereid bent op het nieuwe jaar.
  • Groeien? Zo doe je dat volgens experts
  • Wat doet cybercriminaliteit met een bedrijf?
  • Help! De groei van de economie zwakt af in 2020

 

Uitgelichte artikelen uit de special 'Ondernemen in 2020'

Een eenmalige uitgave bij het Financieele Dagblad namens Centraal Beheer Zakelijk 

De arbeidsmarkt in 2020

Flinke krapte op de arbeidsmarkt en een hoge economische groei. Dat was het beeld van de afgelopen jaren. Maar in 2020 zwakt de groei van de economie af. Dat betekent echter niet dat de arbeidsmarkt ook ontspant. ‘Het vinden van goed personeel blijft een uitdaging.’ 

Op safari langs zakelijke platformen

Vandaag de dag hoeft een bedrijf zelf het wiel niet meer uit te vinden als het gaat om finance, marketing, sales of personeel. Voor vrijwel alle bedrijfsonderdelen en -activiteiten bestaan er fantastische platformen waar ondernemers eenvoudigweg bij kunnen aanhaken.

Wat gebeurt er bij cybercriminaliteit?

Uit onderzoek van Centraal Beheer blijkt dat maar liefst 50% van de ondernemers te maken krijgt met een of andere vorm van cybercriminaliteit. Drie ondernemers, waarvan twee anoniem, vertellen wat dit met hen deed. ‘Waan je nooit veilig, want dat ben je niet.’ 

 

Groei en innovatie

Innoveren. Het zou een dagtaak moeten zijn. Maar veel ondernemers komen er – door de waan van de dag – niet of nauwelijks aan toe. Welk bestaansrecht heeft de onderneming als u niet innoveert? Hoe kunt u uw bedrijf wél laten groeien? En welke trends hebben grote invloed op uw onderneming. 

Groeien? Zo doe je dat volgens experts

Een ambitieuze ondernemer wil groeien. Dat is de aard van het beestje. Maar waarnaartoe? En vooral: hoe? We vroegen het drie ‘groeiexperts’, die de praktijk goed kennen, waaronder Joop de Jong. Al ruim 20 jaar is hij ondernemer van Port4Growth, het platform voor groeiondernemers. Bekijk zijn concrete tips. 

Natascha Rouette

'Waan je nooit veilig als bedrijf'

Natascha Rouette, eigenaar van Media Inno