In Bedrijf

Achter de schermen bij ondernemers

Centraal Beheer en BNR In Bedrijf 

Achter de schermen bij ondernemers

Het vinden en binden van medewerkers, risico gestuurd ondernemen en groei en innovatie zijn thema’s waar veel over wordt gesproken. Centraal Beheer wil zakelijk Nederland op deze thema’s vooruit helpen. Met BNR In Bedrijf hebben we een mooi platform om onze visie verder uit te dragen. Lees onze artikelen en luister naar de podcasts en radiouitzendingen.

BNR In Bedrijf is iedere woensdag op de radio te beluisteren van 15.30 tot 16.00 uur of on demand. Voor iedere uitzending word een korte introductievideo opgenomen.
Bekijk alle video's per uitzending terug.
  • Luister iedere woensdag om 15:30 naar een nieuwe uitzending van BNR In Bedrijf op BNR Nieuwsradio
  • Lees interessante longreads over thema's als duurzame inzetbaarheid en risico gestuurd ondernemen 
  • Laat je met de podcastserie BNR In Bedrijf @Home inspireren door het persoonlijke verhaal van ondernemers

Achter de schermen bij ondernemers

Ondernemers zijn vaak te druk om hun waardevolle ervaringen met elkaar te delen. Daarom zet presentator Maarten Bouwhuis elke week de deur open bij verschillende bedrijven. Bij BNR In Bedrijf vertellen ondernemers openhartig over hun valkuilen en triomfen. Ze delen inzichten waarmee andere bedrijven weer verder komen. Zo leren ondernemers van ondernemers.

Nieuwe thema: Duurzame inzetbaarheid

Hoe blijven MKB bedrijven toekomstproof in een snel veranderende wereld? In dit nieuwe thema gaan we verder in op maatschappelijke ontwikkelingen, veranderend klantgedrag en technologische innovatie. Hoe neemt u uw mensen mee in een verandering? Hoe ervaren de medewerkers het zelf?

Veelbesproken thema's binnen bedrijven

Duurzame Inzetbaarheid

Hoe zit het met de huidige vitaliteit van medewerkers, welke factoren zijn hierop van invloed en vooral: hoe ga je hier als werkgever of hr-manager mee om?

Risico Gestuurd Ondernemen

Als ondernemer kunt u nooit alle risico’s beheersen. Sterker nog: ondernemen is risico’s nemen. Hoe gaat u daar als ondernemer nu effectief mee om? In dit thema gaan we verder in op effectief risicobeleid. 

Groei & Innovatie

Innoveren. Het zou een dagtaak moeten zijn. Maar veel ondernemers komen er – door de waan van de dag – niet of nauwelijks aan toe. Welk bestaansrecht heeft de onderneming als u niet innoveert? 

Onze experts

Martine Bolhuis,                            HR partner Open

Met Open ondersteunt ze werkgevers bij het voeren van een dialoog met medewerkers en bij het zoeken naar concrete oplossingen voor strategische HR thema's.

Dairy expert

Daisy Beijersbergen, senior adviseur risicomanagement

Zij gebruikt uitdaging en drijfveer om de onderstroom in een bedrijf naar boven te halen. Hierdoor wordt veel sterker duidelijk waar het zin heeft om in te investeren om risico's te beperken.

Wopke de Jong

Wopke de Jong, Productowner Ondernemerswinkel

Zijn doel is het om tijd te besparen voor en expertise leveren aan ondernemers op operationele zaken. En zo hun onderneming kunnen laten groeien.

Quotes van ondernemers

Elly Ploumen, Group HR-director bij Achmea

"Het creëren van een werkomgeving die vitaliteit stimuleert is een goed begin. We weten bijvoorbeeld dat zitten het nieuwe roken is. Daarom hebben wij ook staplekken geïnstalleerd op kantoor zodat medewerkers kunnen kiezen waar en hoe ze willen werken."

Marcel Reijmerink, HR expert Gezond Werken bij Achmea

"Een goede match tussen zorgprofessional en medewerkers is essentieel. Dat geldt voor grote én kleine bedrijven. Een medewerker moet vertrouwen hebben in degene bij wie hij of zij zich meldt met klanten of ziekte"

Mikkel Hofstee, Oprichter en ceo van Lifeguard

"Medewerkers hebben vaak het gevoel dat ze geen fouten mogen maken, hoewel bedrijven vaak het tegendeel beweren. Ook ervaren ze weinig autonomie in hun werk doordat de focus ligt op KPI's en teamdoelen. Dit alles maakt dat de druk op mensen toeneemt."

Centraal Beheer heeft als een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland veel ervaring met de risico's die ondernemingen lopen. Wilt u hier meer over weten en contact met ons opnemen? Bel (055) 579 8600.