Verzuimhulp

Direct hulp bij de verzuimsituatie van uw medewerker

Met de diensten van de Verzuimhulp blijft u in controle als u te maken krijgt met (langdurig) verzuim van een medewerker. Ook als u geen Verzuimverzekering heeft. Met onze Verzuimdossiercheck weet u snel of uw verzuimdossier voldoet aan de Wet verbetering poortwachter. En met Arbeidsmediation en HR advies helpen onze partners u ook als een verzuimtraject ingewikkeld wordt. Zodat verzuimtrajecten optimaal verlopen en u door kunt met ondernemen. 

  • Snel weer door met ondernemen
  • Zelf kiezen uit verschillende oplossingen
  • Persoonlijk advies en hulp van ervaren specialisten
Afbeelding Verzuimhulp

U heeft te maken met een (ingewikkelde) verzuimsituatie met een van uw medewerkers. Of verwacht hier binnenkort mee te maken te krijgen. Als ondernemer wilt u natuurlijk hulp bieden, maar bent u waarschijnlijk ook druk met allerlei andere zaken. Als u wel wat ondersteuning kunt gebruiken kunt u de Verzuimhulp van Centraal Beheer inschakelen. U krijgt dan de hulp die bij u én uw situatie past. 

Wij kunnen u ondersteunen met praktische tips en adviezen die u zelf kunt toepassen. Maar u kunt ook gebruikmaken van een van onze diensten. Zo krijgt u weer snel grip op de situatie. En kunt u door met ondernemen. 

Bekijk de oplossingen van de Verzuimhulp

Vervelend dat u te maken heeft met een verzuimsituatie. Voor verschillende situaties hebben wij een oplossing. Weet u niet goed welke oplossing het beste bij u past? Doe dan de gratis intake. Wij helpen u graag. 

Als u bevestiging zoekt over uw verzuimdossier

Verzuimdossiercheck

Met de Verzuimdossiercheck van Centraal Beheer weet u snel of uw verzuimdossier voldoet aan de Wet verbetering poortwachter. Of welke stappen u nog moet nemen om daarvoor te zorgen. 

Voor als u samen niet direct tot een oplossing komt

Arbeidsmediation

Het komt helaas wel eens voor dat de relatie tussen de werkgever en medewerker verstoord raakt in een verzuimtraject. Met Arbeidsmediation helpt een neutrale en onafhankelijke partij om samen tot een oplossing te komen. 

Omdat er altijd een maatwerkoplossing is

HR Advies

In verzuimtrajecten die wat langer duren vinden vaak meerdere interventies plaats. Toch kan het zijn dat die inspanningen niet succesvol zijn. Met HR Advies zorgt onze partner voor een maatwerkoplossing voor uw verzuimsituatie. 

Met de diensten van de Verzuimhulp kiest u voor gemak en zekerheid

Altijd professionele hulp

Met de verschillende diensten kiest u voor professionele ondersteuning. Daarom wordt u altijd geholpen door ervaren specialisten.    

Duidelijkheid over de kosten

Vooraf geven we u, bijvoorbeeld via een offerte, duidelijkheid over de kosten. Er zijn geen verborgen kosten.

Verzuimhulp voor iedereen

Wel of geen klant bij Centraal Beheer? Het maakt niet uit. Ook als u ergens anders klant bent helpen we u graag.

Veel ondernemers vroegen ons het volgende

Onze Verzuimhulp is bedoeld voor ondernemers die wel wat hulp kunnen gebruiken bij (dreigend) verzuim van medewerkers. Bijvoorbeeld omdat zij nog niet veel ervaring hebben met verzuim. En daarom misschien niet goed weten hoe ze daar mee om moeten gaan. 

Met de Verzuimdossiercheck, Arbeidsmediation en HR Advies bieden onze specialisten of partners u de helpende hand. Met hun jarenlange ervaring zorgen zij ervoor dat u zich snel weer kunt richten op het ondernemen. Terwijl het verzuimtraject voor uw medewerker optimaal verloopt. Dat is natuurlijk belangrijk voor uw medewerker. Maar ook voor uw bedrijf. 

Uit onderzoek van TNO blijkt namelijk dat alleen het doorbetalen van het loon van een zieke medewerker gemiddeld € 245,- per dag kost. Daarnaast maakt u ook kosten voor verzuimbegeleiding, arbodienstverlening en eventuele vervanging van personeel. Daarmee lopen de kosten per dag nog verder op. 

Ook vanuit een kostenoverweging is het dus belangrijk (langdurig) verzuim te voorkomen en te beperken. De specialisten van de Verzuimhulp helpt u daar graag bij.

Met een ziekteverzuimverzekering of verzuimverzekering verzekert u zich voor de loondoorbetalingsverplichting van uw zieke medewerkers. En krijgt u ondersteuning in het verzuimtraject.

Met de Verzuimhulp verzekert u zich niet voor de loondoorbetalingsverplichting. De Verzuimdossiercheck, Arbeidsmediation en HR advies zijn erop gericht het verzuimtraject zo optimaal te laten verlopen. En zijn dus vooral interessant voor werkgevers die het risico van de loondoorbetalingsverplichting zelf willen dragen. Maar juist wel behoefte aan ondersteuning hebben. 

Verder betaalt u voor een verzuimverzekering meestal een maandelijkse premie. Terwijl u voor de diensten van de Verzuimhulp per keer betaalt. 

U hoeft geen klant te zijn bij Centraal Beheer om gebruik te maken van de diensten van de Verzuimhulp. Ook is het bijvoorbeeld niet nodig dat u al een Verzuimverzekering heeft afgesloten. Wij helpen u graag. 

Heeft u een Verzuimverzekering van Centraal Beheer en krijgt u te maken met een lastige verzuimsituatie? Neem dan contact op met onze klantenservice: (055) 579 51 93.

Natuurlijk mag elke werkgever gebruikmaken van de diensten van de Verzuimhulp. Maar als u al een Verzuimverzekering van Centraal Beheer heeft is dat meestal niet nodig. Dan kan uw contactpersoon u verder helpen. Daarom adviseren we bestaande klanten om altijd eerst contact op te nemen met de klantenservice: (055) 579 51 93. 

Ondernemers helpen doen we al meer dan 100 jaar. Met verzekeringen, maar ook steeds vaker met diensten die ervoor zorgen dat u kunt doen wat u het liefste doet: ondernemen.

Daarom zijn we er natuurlijk ook voor ondernemers die een keer te maken krijgen met een (langdurig) verzuimende medewerker. Maar die bijvoorbeeld geen Verzuimverzekering hebben. Met de verschillende diensten van de Verzuimhulp maken we onze jarenlange kennis en ervaring ook voor hun beschikbaar. Daarmee geven we ondernemers nog meer mogelijkheden om te kiezen voor een oplossing die precies bij hun situatie en onderneming past. 

Praktische informatie over verzuim

Weet u nog niet precies wat u moet doen als een medewerk zich ziekmeldt? Of wat de afkorting WIA betekent? Wij helpen u graag. Bijvoorbeeld met het 'Stappenplan bij ziekte' en een animatievideo die uitlegt wat de WIA inhoudt. 

Stappenplan bij ziekte

Een medewerker meldt zich ziek. Weet u wat u moet regelen? Met deze infographic heeft u de stappen altijd bij de hand! Ook bij langdurig zieke medewerkers weet u precies wat u moet doen en voorkomt u verrassingen.

Wat is WIA

De afkorting WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. In deze korte video leggen we u uit waarom deze wet belangrijk is als u te maken krijgt met verzuim. 

Longread over ziekteverzuim

Ziekteverzuim wordt door veel meer bepaald dan alleen ziekte. Het blijkt vooral een kwestie van gedrag: dat van de medewerker en dat van de leidinggevende. Het mooie is: dat is aan te passen. Hoe doet u dat?