• Sluit elektrische apparaten altijd rechtstreeks aan op een stopcontact
Doordat er steeds meer elektrische apparatuur wordt gebruikt op de werkplek, ontstaat er een tekort aan stopcontacten. Half opgerolde haspels, verlengsnoeren of meerdere verdeeldozen worden soms achter elkaar gebruikt. Door teveel vermogen kan zich enorme warmte ontwikkelen waardoor het isolatiemateriaal smelt. Met kortsluiting en brand tot gevolg.

  • Test regelmatig de aardlekschakelaar
Een aardlekschakelaar regelt het automatisch uitschakelen van de voeding, als een veilige aanraakspanning (<50V) niet zeker is. Regelmatig testen is van (levens)belang om zeker te weten dat de aardlekschakelaar goed werkt.

  • Automatische zekeringen kunnen slijten. Vervang ze op tijd
Als er teveel apparatuur en machines zijn aangesloten op een groep, vliegen de zekeringen er regelmatig uit. Dan moet de zekering vervangen worden. Bij het gebruik van automatische zekeringen wordt door het indrukken van het knopje de groep weer ingeschakeld. Als het knopje regelmatig gebruikt wordt, kan de zekering door slijtage minder goed werken. Daardoor kan een stroomgroep voor langere tijd overbelast zijn. Dat zorgt voor een te hoge temperatuur met risico op brand.