Open Dialoog

In gesprek met HR-professionals en hoogleraren over strategische HR-thema’s

Met de Open Dialoog brengen we HR-professionals uit verschillende branches samen. Hierdoor ontstaat een netwerk waarin kennis en ideeën worden uitgewisseld. De thema's talentmanagement, inzetbaarheid en flexibilisering staan hierbij centraal. Want de kans is groot dat strategische vraagstukken over deze onderwerpen ook binnen uw organisatie spelen.

 • Meer inzicht in strategische HR-vraagstukken
 • Een nieuw netwerk van HR-professionals uit verschillende branches
 • Samenwerking met TNO en Nyenrode Business Universiteit
Open Dialoog

Wat is de Open Dialoog?

In een periode van 12 weken gaan we met elkaar in gesprek. Dit noemen wij de Open Dialoog. Met een kleine groep van HR-professionals uit verschillende sectoren volgt u een programma dat is samengesteld uit verschillende onderdelen. Deze zijn gericht op dialoog en kennis delen. Samen met onze partners TNO en Nyenrode Business Universiteit vergroten we kennis en verbreden we inzicht. Hieruit ontstaan oplossings­richtingen en kansen voor innovatie. Samen met HR-professionals en hoogleraren kijken wij naar verschillende HR-trends en vraagstukken. We leren met elkaar en van elkaar. Een inven­tari­satie­scan, HRM-masterclasses en een co-creatiesessie zijn onderdeel van de Open Dialoog. De Open Dialoog is voor HR-professionals in grote bedrijven (100+ mede­werkers), HR-managers en HR-directeuren.
Afbeelding met de route van Open Dialoog, van inventarisatiescan tot terugkomdag

Wat is de inventarisatiescan?

De scan geeft inzicht in de effecten van de strate­gische HR-thema’s op uw organisatie. En vergelijkt deze waar mogelijk met andere bedrijven in uw branche. Daarnaast geeft de inventarisatiescan een compleet beeld van alle arbeidsvoorwaardelijke regelingen.

Wat zijn de HRM-masterclasses?

Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de laatste HR-trends en de gevolgen daarvan. Daarom ontwikkelde Centraal Beheer in samenwerking met Nyenrode Business Univer­siteit speciale HRM-masterclasses. Voor de eerste masterclass vindt er een kick-off plaats. Hier leert u de andere deelnemers kennen. U deelt uw vraagstukken, bespreekt elkaars verwachtingen en de aanpak van de rest van het traject. Tot slot kijken we vooruit op de co-creatiesessie. U volgt de interactieve masterclasses in een netwerkgroep van circa 10 HR-professionals.

Wat doen we tijdens de co-creatiesessie en de terugkomdag?

In de co-creatiesessie onderzoeken we samen uw organisatievraagstuk. Welke oplossingsrichtingen zijn er? Welke stappen kunt u zetten? Kortom; een concreet plan van aanpak op uw onderwerp. Tijdens de terugkomdag presenteert iedere HR-professional wat de uitwerking van het plan heeft opgeleverd.

Wat levert de Open Dialoog voor uw organisatie op?

 • Kennis over grote arbeidsmarktvraagstukken van deze tijd: inzetbaarheid, flexibilisering en talentmanagement (3 masterclasses Nyenrode inclusief certificaat)
 • Kennis van andere deelnemende werkgevers uit de Open Dialoog en werkgever Achmea (waar Centraal Beheer onderdeel van is)
 • Inzicht en impact van arbeidsmarktvraagstukken uit jullie eigen organisatie door middel van de Inventarisatiescan van TNO
 • Besloten online community op LinkedIn van HR-professionals van heel werkgevend Nederland
 • Input voor het strategische HR-plan van uw organisatie: antwoorden op vraagstukken voor uw organisatie en versnelling op al lopende initiatieven
 • Persoonlijke ontwikkeling voor u als HR-professional

Hoe ziet het programma er uit en wat zijn de kosten?

 • Investering: € 3.450,- (excl. btw)
 • Groep van ca. 10 werkgevers, Nyenrode, TNO en Consultants Centraal Beheer
 • Voorafgaand: intakegesprek over welke onderwerpen aan de orde moeten komen
 • Tijdsinvestering: ca. 26 uur verdeeld over 12 weken (start in maart en september)
Direct aanmelden
Datum - Tijd Thema Spreker + Locatie
27 september 2022: 13.30 - 15.30 uur Kick-off Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
 27 september 2022: 15.30 - 20.00 uur Masterclass flexibilisering en technologie Drs. Barbara van Veen, onderzoeker en als futuroloog verbonden aan Nyenrode Business Universiteit.
11 oktober 2022: 15.30 - 20.00 uur Masterclass inzetbaarheid en wendbaarheid Beate van der Heijden, hoogleraar Strategisch HRM aan Nyenrode Business Universiteit.
3 november 2022: 15.30 - 20.00 uur Masterclass leiderschap en talentmanagement Bas Kodden, leiderschapscoach  en programmadirecteur Organization and Leadership aan de Nyenrode Business Universiteit.
17 november 2022: 9.00 - 13.00 uur Co-creatiesessie Bij 1 van de deelnemers op de werkvloer
19 januari 2023 Terugkomdag Centraal Beheer, Apeldoorn

Danny Koppeschaar - HR-Manager KLM

Open Dialoog video

Over duurzame inzetbaarheid van werknemers, klaar zijn voor de toekomst en mee kunnen gaan met veranderingen.

Ontdek onze andere HR-oplossingen

Open Kaart

Met de Open Kaart gaan we in gesprek met u en uw medewerkers. Om zo richting te geven aan uw strategische HR-plan. Via de dialoogkaarten (HR of duurzame inzetbaarheid) of de impact­analyse maken we inzichtelijk wat de wensen en behoeften van uw medewerkers zijn.

Open Netwerk

Het Open Netwerk is een platform voor werk­gevers die zich verder willen verdiepen in kennis, inzichten en innovatie vanuit het hoofd­thema duurzame inzetbaarheid. We verbinden u met andere werkgevers en samen werken we aan het oplossen van HR-vraagstukken.

Bent u geïnteresseerd in ondersteuning in uw vraagstukken en bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw situatie? Wij denken graag vrijblijvend met u mee om te komen tot een oplossing die bij u en uw organisatie past.