Best practices

Mooie inzichten vanuit Open

Koplopers in HR, samen in gesprek over hoe we ons mooie vak vooruit kunnen helpen. Dat levert iedere sessie weer een bak aan mooie ideeën, inzichten en oplossingen op. De mooiste verzamelen we hier voor je.

Wij lichten twee nieuwe whitepapers voor u uit:

De wereld verandert in een razend tempo. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. De verandering van het klimaat ontwikkelt zich tot alarmerende proporties en de arbeidsmarkt wordt alleen maar krapper.

Hoe verschillend ook, al deze uitdagingen gaan over mensen. En dat betekent dat de taken van HR-verantwoordelijken mee veranderen. Tom van Disseldorp en Noor Kok, managing consultants bij Open van Centraal Beheer, leggen uit welke rol HR moet spelen in de toekomst en of HR hier klaar voor is. Lees hier de whitepaper 'HR verandert, is de HR-professional er klaar voor?'

Bekijk nog meer voorbeelden

Lees en luister alles over de invulling van de werkvloer 

Dame op bankje bellen

Hoog werkgerelateerd verzuim onder jongeren

Nederland kent een relatief hoog werkgerelateerd verzuim. Ruim 20% van de verzuimende jongeren geeft aan dat werkgerelateerd verzuim een belangrijke reden voor verzuim is. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Memo2.

Hardlopen ontspanning na werk

Whitepaper Duurzaam werkgeverschap is de trend

Lees in dit whitepaper hoe duurzaam werkgeverschap de veerkracht in de organisatie versterkt en waarom je als duurzaam werkgever met je medewerkers niet alleen een arbeidsovereenkomst, maar ook een ideologisch contract sluit.

mensen aan tafel werkbespreking

Duurzaam werkgeverschap

De term duurzaam is ook doorgedrongen in de wereld van werk. Duurzaam werkgeverschap. Wat is dat? En hoe past u die principes toe in uw organisatie?

Generaties op de werkvloer

Generaties op de werkvloer

Twintig procent van de jongeren geeft aan dat hoge werkdruk de reden is voor hun verzuim. “Het toenemende werkgerelateerde verzuim onder jongeren is zorgwekkend”, zegt Martine Bolhuis.

Werkgeverschap

Werkgeverschap duurzaam maken

Duurzaamheid gaat bij werkgeverschap meer en meer een centrale rol spelen. Als HR kun je er daarom niet meer omheen om ermee aan de slag te gaan. Maar wat houdt duurzaam werkgeverschap nou precies in en hoe geef je dat vorm in je organisatie?

Generaties op de werkvloer

Deze 5 trends bieden kansen voor HR

Martine Bolhuis, business partner Duurzame Inzetbaarheid bij Centraal Beheer, zet 5 trends op een rij die in 2024 een grote rol gaan spelen in het HR-beleid. Waar moet je als HR-manager rekening mee houden?