Laadvoorzieningen Centraal Beheer

Laadvoorzieningen

Hier regelt u alles rondom zakelijke laadvoorzieningen op uw locatie(s)

Vraag een verblijvend gesprek aan
 • Wij regelen alles: van aanschaf tot exploitatie
 • U ontvangt 1 laadplan voor al uw locatie(s)
 • Wij denken mee in de verzekerbaarheid van uw laadpaal

Ontvang een laadplan op maat

Belangrijk: kies nu al een infrastructuur die de mogelijkheid biedt om in de toekomst verder uit te breiden. Zo kunt u jaren vooruit. Bij het plaatsen van laadvoorzieningen op vastgoedlocaties komt nog wel wat kijken. Iedere situatie vereist maatwerk. Daarom doen we altijd een inspectie bij u op locatie. Dan brengen we in kaart: 

 • Wat is uw laadbehoefte per locatie? Wie zijn de toekomstige gebruikers? Daarbij houden we direct rekening met eventuele groei van uw behoefte in de toekomst
 • De huidige stroomvoorziening, brandveiligheid, beste plaats voor de laadpalen, beste ‘route’ van de bekabeling, etc.
 • Welke laadvoorziening het best bij uw situatie past
 • Met welk pakket u het best u de laadkosten met gebruikers kunt verrekenen

U heeft nergens omkijken naar! Wij regelen alles van aanschaf tot exploitatie

Laadvoorzieningen op maat

Laadstations op maat

We kijken per situatie welk laadstation en welke vorm van Smart Charging het meest geschikt is.

U ontvangt van onze experts een laadplan op maat inclusief (auto)merk onafhankelijke laadpalen. 

Installatie

Installatie

De installatie van de totale infrastructuur rondom de laadvoorziening gebeurt door onze eigen monteurs! Dus geen gedoe met verschillende leveranciers. Desgewenst werken we samen met uw huisinstallateurs. 

Laadpaal beheer

Laadpaal beheer

U regelt het beheer van uw laadvoorzieningen via laadpaal-abonnementen. Van inzage in het verbruik tot de automatische verrekening van de laadsessies van huurders of derden.

U kiest wat bij u past. Advies daarover vindt u terug in uw laadplan op maat.

Exploitatie

Exploitatie van uw laadpalen

Met het juiste laadpaalbeheer abonnement maakt u van uw laadstations een verdienmodel. U kunt zelf commerciële tarieven instellen. Zo verdient u uw investering snel terug. We denken graag met u mee!  

Laadpas

Laadpassen

Door middel van de laadpassen en of druppels (eventueel white-labeled / branded) kunt u uw eigen laadnetwerk ontwikkelen voor het personeel of gebruikers van uw panden. 

Service en Onderhoud

Service & onderhoud

Sluit u ook een onderhoudsabonnement af, dan is onze serviceafdeling 24/7 bereikbaar. Bij een storing van een van uw laadstations komen we binnen 72 uur.

Wat kosten laadvoorzieningen

De investeringskosten hangen af van:

 • De technische situatie op locatie,
 • De meest passende hardware,
 • Uw laadbehoefte,
 • Uw wensen voor beheer en onderhoud.  

Prijsindicatie

€ 3.200,- (eenmalig) + € 22,50 (per maand) 

Laadpaal installatie klein

2 laadpunten

1x EVBox Businessline 2x11kW

1x RVS Montagepaal

Basisinstallatie tot 10 meter

Laadpaalbeheer en Onderhoud

€ 15.000,- (eenmalig) + € 82,50 (per maand) 

Laadpaal installatie middel

10 laadpunten

5x EVBox Businessline 2x11kW

5x RVS Montagepaal

Graaf- en straatploeg

Basisinstallatie tot 25 meter

Laadpaalbeheer en Onderhoud

€ 35.000,- (eenmalig) + € 157,50 (per maand) 

Laadpaal installatie groot

20 laadpunten

10x EVBox Businessline 2x11kW

10x RVS Montagepaal

Buitenverdeelkast incl. inbouw

Graaf- en straatploeg

Basisinstallatie tot 50 meter

Laadpaalbeheer en Onderhoud

Wees op tijd klaar voor de run op laadpalen 

U krijgt van uw huurders en bezoekers steeds vaker de vraag naar laadvoorzieningen. Herkenbaar? Vast wel, want het aantal elektrische auto’s in Nederland neemt nog steeds toe. Zeker in de leasemarkt.
Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Centraal Beheer werkt samen met 50five 

Aan 50five hebben wij een deskundige partner op het gebied van laadvoorzieningen. 50five is een Install-tech bedrijf dat advies geeft over innovatieve oplossingen zoals laadvoorzieningen die bijdragen aan een CO2-neutrale toekomst. En deze ook installeert en onderhoudt. Deze oplossingen zijn o.a. slimme verwarmingsoplossingen en oplossingen voor e-mobility (laadstations, laadpassen, backend-services, CPO, MSP). Ze doen dit zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Ze maken gebruik van slimme software en automatische (digitale) processen, wat hen onderscheidt van traditionele installatiebedrijven.

U profiteert van het gemak van Centraal Beheer en van de expertise van 50five. Zo bieden wij samen voor elke partij een advies met laadplan op maat.

Hoe werkt het proces

 1. U vult het formulier in bij ‘Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan’
 2. U wordt gebeld door onze partner 50five
 3. U maakt een afspraak voor een inspectie op locatie.
 4. Een week na de inspectie ontvangt u een offerte van onze partner 50five.
 5. Na akkoord van de offerte start onze partner met de werkvoorbereiding van het laadplan, installatie en activatie van de laadpalen en het inrichten van het dashboard  voor monitoring.
 6. Laden maar
 7. 24/7 bereikbaar voor vragen of bij storingen 

Veelgestelde vragen over laadpalen

Het plaatsen van laadvoorzieningen helpt u om te voldoen aan nieuwe wetgevingen:
 • Per 1 januari 2025 geldt voor commerciële gebouwen dat 1 op de 10 parkeerplekken ingericht moet zijn met een laadstation
 • Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal voldoen aan energielabel C
Bovendien is het goed voor de gebouwscore van uw panden. Wees op tijd met deze investering, en wordt direct een interessante locatie voor huurders.
 • Of de laadvoorziening 1 of 2 laadpunten per laadpaal heeft.
 • Laadsnelheid; met hoeveel vermogen (kW) kan worden geladen.
 • Verrekening en inzicht: kunt u de laadkosten doorbelasten en krijgt u inzage in de laadsessies (ook wel CPO - Charge Point Operator) genoemd.
 • Of uw wil "slim laden". Het laadvermogen houdt dan rekening met de andere verbruikers in het pand.
 • Als u een laadplein aanlegt kan dit in verschillende vormen. Hiervoor is verschillende hardware nodig.
 • De keuze voor het merk hardware en bijbehorende laadvoorziening.
Dan stelt u de laadpalen open voor derden. U bepaalt hiervoor uw commerciële tarieven en via het 50five e-mobiliteitsplatform worden de laadsessies automatisch gefactureerd en/of verrekend. Gebruikers van uw laadvoorzieningen ontvangen automatisch iedere maand een factuur. Bovendien geeft uw backoffice inzicht in de laadsessies. U ontvangt ook tips op verdienmogelijkheden. Denk aan tips om laadpaalklevers te voorkomen. Zo stelt u eenvoudig in dat het tarief duurder wordt na 2 uur laden.

AC laden gaat via wisselstroom. AC laden heet ook wel ‘regulier laden’. De laadsnelheid hangt af van uw laadvoorziening en het soort elektrische auto. Met AC laden laadt u bijvoorbeeld 11 kWh. Een batterij van 65 kW is dan in bijna 6 uur volgeladen (65/11). Dit is dus ruim voldoende indien bijvoorbeeld een auto 's nachts opgeladen kan worden en ook in de meeste gevallen de standaard.

DC laden heet ook wel ‘snelladen’. DC gaat via gelijkstroom. U heeft hiervoor een transformator-oplossing nodig die de wisselstroom omzet naar gelijkstroom. Deze manier van laden vraagt een behoorlijke capaciteit van uw netwerk. Onze experts kijken of uw stroomcapaciteit voldoende is. Verder moet DC laden zorgvuldig gebeuren voor de brandveiligheid en duurzaamheid van de accu. Of de elektrische auto kan snelladen, hangt af van het type voertuig. Met een flinke DC lader kunt u bijvoorbeeld zomaar in 35 minuten 80% van uw accu opladen.
De keuze hiervoor hangt samen met de behoefte van de gebruiker. Met DC laden heeft de auto een korte oplaadtijd nodig om langere afstanden te kunnen rijden. Denk aan snelwegen, transport of intensief gebruik voor bijvoorbeeld storingsdienst of pakketbezorging. Naast de laadbehoefte van de gebruiker, speelt ook het type voertuig en de infrastructuur op locatie een rol. Onze experts helpen u hier graag bij.
Charge Point Operator: de CPO dienst verzorgt het beheer van de laadpaal, zoals: 
 • Verrekeningen van laadsessies op de paal met derden.
 • Het uitlezen en oplossen van storingen. De meeste storingen (80%) zijn van afstand op te lossen.
Smart charging is een technologie die: vraag naar en het aanbod van stroom, optimaal afstemt. Het voorkomt onnodige kosten door overschrijding van het piekvermogen. Ook haalt u met smart charging maximaal rendement uit uw laadvoorzieningen. Beheert u meerdere laadpalen, dan is smart charging onmisbaar voor u. Onze experts helpen u graag verder. 
Om de CO2 uitstoot te beperken moeten ondernemers steeds duurzamer ondernemen. Zo is al in de wet bepaald dat binnenkort bij ieder bedrijfspand tenminste 1 laadstation moet staan*. Bij nieuwbouw of renovatie is dit nu al het geval. De vastgoedsector kan een cruciale rol gaan spelen in de beschikbaarheid van laadpalen in Nederland. 
 • Elektrisch vervoer in NL zal toenemen tot 4 mln voertuigen in 2025 (e-drivers.com2019).
 • *Wetgeving: u dient nu al per 10 eigen parkeerplaatsen minimaal 1 laadstation te plaatsen (bij grootschalige renovatie van een pand of bij nieuwbouw).
 • Wetgeving: vanaf 2025 geldt bovenstaande ook voor bestaande commerciële panden.
 • Ondernemen moet duurzamer om tot minder CO2 uitstoot te komen.
Ondernemers helpen doen wij al 112 jaar. Met verzekeringen voor bedrijven en hun medewerkers. Daar zijn we goed in. Daar kent iedereen ons van. Maar we doen meer! Want de oplossing is niet altijd verzekeren. Wij geloven in vooruitgang. Door innovatie, door technologie, door te pionieren, door lef te tonen. 

Wij zien een wereld waarin wij u als ondernemer helpen en ondersteunen. Met alles wat u rondom ondernemen tegenkomt. Dat doen wij door het bieden van oplossingen op maat, die écht aansluiten bij uw situatie. Verzekeringen maar ook diensten en kennis. Waarbij u kunt vertrouwen op onze ervaring en deskundigheid. Van onszelf en onze partners. Zo helpen we u net een stap verder.

Met de dienst Laadpalen voor vastgoedondernemers helpt Centraal Beheer u aan laadvoorzieningen voor uw bedrijfslocatie. Zodat u kunt doen waar u goed in bent: ondernemen! 

Bijv. hard plastic, duurzamer dan een pas en handig aan de sleutelhanger.