Veelgestelde vragen

Even Rijden

Mensen helpen doen we al meer dan 110 jaar. We zijn er goed in. Maar mensen veranderen. De markt verandert. Dus veranderen wij mee. Door heel Nederland nog meer hulp te bieden. En vooral gemak. Vanuit die gedachte ontwikkelen we steeds meer diensten waarmee we mensen verder helpen. Zo ook met Even Rijden, het flexibele auto-abonnement via Centraal Beheer. We willen mensen helpen om laagdrempelig een elektrische auto te kunnen rijden.
 1. Bekijk de ruime keuze aan elektrische auto’s. Enthousiast? Laat uw gegevens achter in het ‘abonnement aanvragen’ formulier
  Heeft u al een kijkje genomen in het uitgebreide aanbod aan elektrische auto’s van Even Rijden? We hebben alle beschikbare auto’s voor u op een rij gezet. U ziet ook gelijk wat het kost. Een abonnement aanvragen gaat gemakkelijk. U vult eerst een aantal gegevens in. Vraagt u het abonnement persoonlijk of zakelijk aan? Welke auto heeft uw voorkeur? Uw voor- en achternaam. Uw e-mailadres. En uw telefoonnummer.
 2. U wordt gebeld zodat u vragen kunt stellen. En u krijgt meer informatie over Even Rijden
  We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Daarom belt een medewerker van het Even Rijden team van onze partner Athlon u. De medewerker beantwoordt al uw vragen en geeft extra informatie.
 3. Uw gegevens worden gecontroleerd. Zoals uw ID-gegevens en uw betaalgeschiedenis. Alles in orde? U ondertekent het contract als u akkoord bent
  Voordat u een contract kan ondertekenen laten wij een aantal gegevens van u controleren. Zoals uw ID-gegevens en uw betaalgeschiedenis. Vraagt u het abonnement privé aan? Dan wordt ook uw BKR gecontroleerd. Bij een zakelijke aanvraag is een BKR-controle niet nodig. Zodra alle controles goed zijn afgerond ontvangt u uw Even Rijden contract van onze partner Athlon. Als u akkoord bent mag u deze digitaal ondertekenen.
 4. Kies een elektrische auto in uw persoonlijke digitale omgeving van Even Rijden. Deze staat dan binnen een paar dagen op de stoep. Gefeliciteerd en Even Rijden maar!
  U krijgt toegang tot uw persoonlijke digitale omgeving van Even Rijden. In deze omgeving kiest u uw auto. Deze staat binnen een paar dagen op de stoep.
  Gefeliciteerd!
  Oh ja, wilt u een keer wisselen van auto of een maand pauzeren? Geen probleem. U regelt het allemaal gemakkelijk in uw eigen persoonlijke omgeving van Even Rijden. Even Rijden maar!
Voor de uitvoering van de dienst Even Rijden sluit u een overeenkomst met onze partner Athlon en onder hun voorwaarden. Wij bemiddelen hierin door u met Athlon in contact te brengen. Het Even Rijden team van Athlon regelt alles wat met het aanvraagproces, contract, service en betaling van uw auto-abonnement te maken heeft.
Nee, we krijgen alleen de informatie die u invult op het aanvraagformulier. Verder krijgen we alleen algemene informatie van de partner. Zoals het aantal klanten met een persoonlijke digitale omgeving van Even Rijden en het aantal rijders.

Een belangrijk verschil is dat u bij een auto-abonnement een kort contract krijgt en bij lease krijgt u vaak een contract voor meerdere jaren.

Ook kunt u bij het abonnement maandelijks pauzeren. En betaalt u alleen voor de maanden dat u de auto heeft.

Meer weten over de verschillen tussen een auto-abonnement en lease? Lees hier alle verschillen.

 • Rijdt u privé?
  Ja, dan krijgt u een BKR-registratie als u Even Rijden afsluit.
  De hoogte van een BKR-registratie hangt af van het bedrag en de duur van uw contract.

  We zetten het even voor u op een rij:
  Bij Even Rijden krijgt u een contract van 12 maanden. Door de korte duur van het contract is de BKR-registratie lager dan bij leasecontracten van 2 tot 5 jaar. Dat is een mooi voordeel.

  Het bedrag van de BKR-registratie wordt zo berekend:
  Bij Even Rijden krijgt u een BKR-registratie van €12.000,-

  Berekening: 12 maanden x € 1.000,- = €12.000,-.
  €1.000,- is de maximale prijs van de auto per maand. Dit bedrag gebruiken we, zodat u uit alle auto’s kunt kiezen.

  Rekenvoorbeeld van een gemiddeld leasecontract. De duur hiervan is 3 jaar:
  36 maanden x € 700,- voor de auto per maand = € 25.200,-

  De BKR-registratie voor Even Rijden stopt na 12 maanden.
  Verlengt u het abonnement? Dan loopt de BKR-registratie door.

 • Rijdt u zakelijk?
  Nee, u krijgt u geen BKR-registratie bij een zakelijk abonnement.
In de Even Rijden omgeving ziet u welke elektrische auto’s direct beschikbaar zijn. De keuze is reuze. Even Rijden heeft meer dan 10 verschillende automerken en zo’n 20 verschillende modellen. Denk aan Mercedes, Volkswagen, Peugeot, Opel, Tesla, Volvo, Citroën, Polestar, Renault, Nissan, Skoda en Hyundai. Dagelijks wordt het aanbod aangepast: er gaan auto's uit en komen erbij. Er zijn nieuwe auto's en er zijn auto's die ouder zijn. Auto’s zijn maximaal 4 jaar oud. In de Even Rijden omgeving ziet u de bijgewerkte kilometerstand en leeftijd per auto.
Ja, u krijgt een laadpas van Even Rijden. Zodra u uw eerste reservering voor een auto plaatst, vraagt het Even Rijden team een laadpas voor u aan. Deze krijgt u binnen 2 tot 5 werkdagen.
Iedereen met een geldig rijbewijs en die rijbevoegd is, mag in de auto rijden. Ook uw familie, vrienden en buren mogen dus in de auto rijden. Lekker flexibel. De auto mag niet gedeeld worden tegen betaling. Maakt uw buurman brokken? Dat zou heel vervelend zijn! Maar helaas kan dat gebeuren. U bent dan als eigenaar van het abonnement, verantwoordelijk voor het eigen risico.
U mag uw abonnement maandelijks pauzeren. Dat betekent dat u uw auto inlevert. De maanden dat u geen auto heeft, betaalt u ook niets. U betaalt alleen de maanden dat u een auto heeft en de kilometers die u rijdt. U kunt dus een maand rijden, de auto inleveren en de maand daarna weer een auto kiezen. Lekker flexibel!
Zodra u een auto inlevert wordt de auto op schades gecontroleerd. Het resultaat van deze controle ziet u terug in het bindende innamerapport. Heeft u schades aan uw auto? En zijn deze door een ander veroorzaakt? Dan kunnen de kosten teruggevraagd worden bij de ander. Heeft u schades veroorzaakt door u zelf? Dan betaalt u een eigen risico. Dat werkt zo:

Per kalenderjaar is het eerste eigen risico € 150,- en iedere volgende schade is € 300,-. Bij het vervangen van een voorruit heeft u een eigen risico van € 75,-. Zo heeft een bestuurder die meer schades rijdt meer kosten dan een bestuurder met minder schades. Wel zo eerlijk!
 • Rijdt u privé?
  Het abonnement duurt 12 maanden. Na 12 maanden mag u het abonnement verlengen met nog eens 12 maanden. Wilt u niet verlengen? Geen probleem, uw abonnement wordt automatisch beëindigd.
  U mag uw abonnement maandelijks pauzeren. U betaalt alleen de maanden en kilometers die u rijdt. U kunt dus een maand rijden, de auto inleveren en de maand daarna weer een auto kiezen. Lekker flexibel!

 • Rijdt u zakelijk?
  Het Even Rijden abonnement sluit u af voor onbepaalde tijd. U mag het abonnement maandelijks opzeggen. En ook maandelijks pauzeren. U betaalt alleen de maanden en kilometers die u rijdt. U kunt dus een maand rijden, de auto inleveren en de maand daarna weer een auto kiezen. Lekker flexibel!
Ja, het laden van uw elektrische auto doet u met een laadpaal. Het is niet nodig om er zelf 1 aan te schaffen. U kunt vaak in de buurt gebruik maken van openbare laadpalen. Wilt u liever zelf een laadpaal op uw oprit? Dan helpen we u graag. U kunt een laadpaal via Centraal Beheer aanschaffen. Ga naar Laadpaal voor thuis voor meer informatie.
Zodra u een Even Rijden abonnement heeft afgesloten, krijgt u toegang tot uw persoonlijke digitale omgeving van Even Rijden. Deze omgeving bezoekt u met uw persoonlijke inloggegevens.
In de Even Rijden omgeving kunt u uw elektrische auto kiezen en natuurlijk aangeven wanneer u deze wilt gaan rijden. Ook kunt u deze omgeving gebruiken om uw abonnement even te pauzeren. Of om uw elektrische auto te wisselen.
ven Rijden is een flexibel auto-abonnement. Zegt u op? Dan betaalt u geen afkoopkosten.

Voor iedere auto is een verwacht aantal kilometers per jaar berekend. Dit bedrag zit in uw abonnementsprijs.

Stel u levert de auto in omdat u gaat wisselen van auto. Of uw abonnement is afgelopen. Dan kijkt Athlon naar uw gereden kilometers. Dit is het verschil tussen de begin- en eindstand van uw kilometerteller. Heeft u meer gereden dan verwacht? Dan betaalt u iets meer. Dit bedrag ziet u terug op uw factuur. Rijdt u minder? Dan krijgt u geld terug. Ook dit staat op uw factuur.

In de tabel hieronder ziet u voor 5 verschillende auto’s de abonnementsprijs met het verwachtte aantal kilometers. Onderin de tabel ziet u het bedrag per kilometer dat verrekend wordt op uw factuur als u meer of minder kilometers rijdt.

Voorbeeld abonnementsprijzen

De prijzen in de tabel zijn inclusief btw. 
Tip voor mobiel: scroll naar rechts voor de volledige tabel.

Opel Corsa-E Nissan Leaf Volkswagen ID.3 Polestar 2 Tesla Model 3
30.000 km € 703,- € 706,- € 833,- € 888,- € 998,-
Meer-/minderprijs per km € 0,061 € 0,061 € 0,067 € 0,078 € 0,081
10.000 km € 599,- € 603,- € 702,- € 755,- € 865,-
15.000 km € 623,- € 628,- € 748,- € 790,- € 896,-
20.000 km € 647,- € 653,- € 776,- € 860,- € 927,-

Staat uw vraag er niet tussen?

We zijn er voor u!

Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur
evenrijden@centraalbeheer.nl