Verzuim van medewerkers

Wie zorgt er voor u als uw medewerker ziek is?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt helaas ook voor griep, een burn-out of een gebroken been op wintersport. Van dit soort risico’s kunt u als ondernemer behoorlijk wakker liggen.  

HR 4 jun 2020 3 minuten

U zorgt voor uw medewerkers, wij zorgen voor u

Want wie zorgt er eigenlijk voor u als uw medewerker ziek is? Een verzuimverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ziekte en helpt u bij de re-integratie van uw zieke medewerkers. Dat scheelt weer slapeloze nachten.

Wij helpen u bij de begeleiding van uw zieke medewerker

Een verzuimverzekering beschermt u tegen de hoge kosten van loondoorbetaling. En verzekert u zich bij uw verzuimverzekering ook voor de arbodienstverlening? Dan krijgt u hulp bij het begeleiden bij verzuim en re-integratie van uw zieke medewerkers. Zo weet u zeker dat u zich aan de wettelijke regels houdt en voorkomt u boetes van UWV.

Wij helpen verzuim te voorkomen

Kiest u bij Centraal Beheer voor de Verzuimverzekering Compleet? Dan kiest u de meest uitgebreide arbodienstverlening. U bent dan ook verzekerd voor alle begeleiding die nodig is om verzuim te voorkomen. En worden uw medewerkers toch ziek? Dan krijgt u persoonlijke begeleiding om uw medewerkers te laten re-integreren.

U meldt uw medewerkers snel ziek en beter

Meldt een van uw medewerkers zich ziek terwijl u nog niet op kantoor bent? Met de verzuimapp is het nu heel eenvoudig om uw medewerkers ziek en weer beter te melden. Gewoon via uw telefoon of tablet, waar ter wereld u ook bent. Met de verzuimapp heeft u ook altijd inzicht in het verzuim binnen uw bedrijf en is uw verzuimadministratie altijd up-to-date. Daarnaast krijgt u automatisch en op tijd een melding over de volgende arbo-actie die de Wet verbetering poortwachter van u vraagt. Zo voorkomt u boetes van UWV. Doet u liever uw meldingen via de computer? Dat kan ook met het online Meldloket.

Wij vergroten uw arbokennis met een gratis online cursus

Zodra uw bedrijf medewerkers heeft, bent u volgens de Arbowet verplicht minimaal 1 preventiemedewerker te hebben. Deze persoon draagt bij aan goede arbeidsomstandigheden en werkt samen met u aan de veiligheid en gezondheid binnen uw bedrijf. Heeft uw organisatie niet meer dan 25 medewerkers inclusief uitzendkrachten en stagiairs? Dan mag u zelf de rol van preventiemedewerker vervullen. Bij meer dan 25 medewerkers moet u deze taak aan een medewerker geven. In onze gratis online cursus leert u of uw preventiemedewerker stap voor stap wat de taken van een preventiemedewerker zijn. U of uw medewerker volgt de korte cursus wanneer het u uitkomt en krijgt na afloop een certificaat.

Eerste hulp bij het afsluiten van een verzuimverzekering

Bij Centraal Beheer zijn duizenden werkgevers met een verzuimverzekering verzekerd tegen o.a. de financiële gevolgen bij ziekte. Wij geven ook informatie en tips over wat wel en wat niet te verzekeren bij verzuim. In het e-zine ‘Eerste hulp bij het afsluiten van een verzuimverzekering’ hebben we er een aantal gebundeld.