Podcast: waarom is duurzame inzet­baarheid taai?

In deze podcast staat duurzame inzetbaarheid centraal. Waarom vinden we het soms zo lastig om hiermee aan de slag te gaan? Wat zijn oplossingen? Verschillende experts gaan over dit onderwerp met elkaar in gesprek.

HR 8 okt 2021 44 minuten

Waarom loopt het zo stroef met duurzame inzetbaarheid?

De overheid stopt bakken met geld in grote campagnes. De markt ontwikkelt de ene na de andere training, app of platform. En werkgevers zetten hun beste HR-professionals op het thema. Met al die inspanningen zijn de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Wat maakt duurzame inzetbaarheid een taai vraagstuk?

Waar ligt het begin van de oplossing?

Glenn van der Burg vraagt het aan Martine Bolhuis en Lars Blaauw van Centraal Beheer; en Michiel Ober, docent Duurzame Inzetbaarheid en verbonden aan Videre organisatie advies.

Meten is weten volgens Lars Blaauw

Werkgevers gaan steeds meer aan de slag met meetinstrumenten. Het maakt inzichtelijk hoe medewerkers zich voelen en wat de grootste uitdagingen en knelpunten zijn. Een mooie bewijslast om het thema op de agenda te krijgen van de directie. Centraal Beheer heeft daarom ook het programma Lekker Bezig ontwikkeld.

Goed werkgeverschap

In deze podcast praten verschillende experts met elkaar over goed werkgeverschap. Wat is de rol van de WIA-verzekering hierbij?

Totaalaanpak voor duurzame inzet­baarheid

Lekker Bezig is een laagdrempelige totaalaanpak voor duurzame inzetbaarheid. Uw medewerkers kunnen meteen aan de slag in de praktische app. Hier krijgen ze inzicht in hun duurzame inzetbaarheid. En suggesties van trainingen en oplossingen die passen bij hun situatie. Meer weten? Download de brochure.

Deze podcast werd voor het eerst gepubliceerd op 11 juni 2021.