Lotte Brunninkhuis van Make My Event

Zelfstandig ondernemen of personeel aannemen?

Als ondernemer loopt u vroeg of laat tegen uitdagingen aan. Evenementenplanner Lotte Brunninkhuis deelt haar ervaring over werk uitbesteden en personeel aannemen.

Ondernemen 10 dec 2015 3 minuten

Als zzp’er toch personeel aannemen

Lotte Brunninkhuis is oprichtster van het succesvolle evenementenbureau Make My Event. De jonge vrouw liep tegen een snelle groei aan en stond voor het dilemma: personeel aannemen of alles zelf blijven doen? “Eén ding wist ik zeker: het uitvoerende werk moest van ons bord.”

Groeimanagement lastiger dan krimpmanagement

“Mijn compagnon Mariëlle Smit en ik zijn vier jaar geleden samen ons bedrijf Make My Event gestart. Op gegeven moment groeiden we zo hard dat we wel personeel moesten aannemen. Dan moet je bepalen welke functies je binnen je bedrijf echt nodig hebt. Er wordt gezegd dat groeimanagement lastiger is dan krimpmanagement.”

Meer ruimte voor verkoop

“Voor mij en mijn compagnon stond 1 ding als een paal boven water. Om door te kunnen groeien moest het uitvoerende werk van ons bord. Zo richtte ik me bijvoorbeeld in eerste instantie op ondersteunende taken En overeenkomsten en behandelde Mariëlle onder andere de boekingen. Maar al deze uitvoerende zaken trokken ons weg van datgene waardoor je uiteindelijk verder groeit; de verkoop en marketing. Nu we op kantoor met 7 man zijn, ontstaat er meer ruimte om ons hierop te richten en ons verhaal naar buiten te brengen.”

Goed personeel is goud waard

“Onze groei was niet tot stand gekomen zonder onze betrokken medewerkers. Goed personeel is echt goud waard voor je bedrijf. Ze zeggen weleens: ‘Ik wens je veel personeel toe’. Omdat medewerkers hoofdpijn op zouden leveren. Het klopt inderdaad dat het vinden van een goed team niet over 1 nacht ijs gaat. En niet elke werknemer maakt de verwachtingen waar. Maar als je tijd investeert in sollicitatiegesprekken en het juiste netwerk aanspreekt verdient deze investering zich uiteindelijk dubbel en dwars terug.”