Martine Bolhuis, business partner Duurzame Inzetbaarheid bij Centraal Beheer

Omgaan met ziekte is net zo belangrijk

In deze podcast staat het persoonlijke verhaal van Martine Bolhuis centraal. 2 jaar geleden kreeg zij de diagnose borstkanker. Werken is dan even minder belangrijk. Hoe ga je hier als werkgever mee om? Is er op dit punt nog winst te behalen? Ze gaat hierover in gesprek met haar leidinggevende.

HR 3 mrt 2023 50 minuten

Kanker en werk

Hoeveel aandacht je ook besteedt aan preventie, in ieder leven gebeuren er dingen die je niet kunt voorzien. Martine Bolhuis, business partner Duurzame Inzetbaarheid bij Centraal Beheer kreeg 2 jaar geleden de diagnose borstkanker. Al snel waren haar dagen naast de gezinsactiviteiten gevuld met ziekenhuis afspraken, oncologische fysiotherapie, eiwitrijk eten, korte bezoekjes, wandelen en rusten. Op goede dagen is ze af en toe nog met wat werk bezig. Even telefonisch bijpraten, wat leeswerk en als het lukt ook nog met de inhoud.

Laat óók zien wat je doet als het misgaat

Onder leiding van Glenn van der Burg gaan Martine Bolhuis en Erik Petersen in gesprek over de rol van de werkgever in deze situatie. Volgens Bolhuis is er op dit punt nog veel winst te behalen. ‘We onderschatten het omdat ziekte en arbeidsongeschiktheid heel ver weg lijken, maar toch kennen we allemaal wel iemand die het overkomen is. Maak bespreekbaar hoe je er als werkgever mee omgaat. Het vertrouwen dat de begeleiding en de financiële kant goed geregeld zijn als het anders loopt, heeft direct invloed op de fitheid en welzijn van de medewerker. Een gebrek aan financiële zekerheid en support van de werkgever kan veel stress veroorzaken.’

Rol van de werkgever bij ziekte

In deze podcast gaat Martine Bolhuis in gesprek met haar leidinggevende over haar ziekte en de rol hierbij van haar werkgever.

Martine

Martine is business partner Duurzame Inzetbaarheid bij Centraal Beheer. Samen met experts deelt zij kennis en brengt ze de dialoog op gang tussen organisaties over vragen die er leven over duurzame inzetbaarheid.