Inbraak voorkomen in uw VvE

Inbraak voorkomen in uw VvE

Met deze 7 tips maakt u uw appartementsgebouw veiliger. 

VvE en vastgoed 3 jun 2020 3 minuten

7 tips om inbraak te voorkomen in uw VvE

Een enkel ruitje is zo ingetikt, voor dubbel glas is toch wat meer geweld nodig. Ook veiligheidsglas en (automatische) rolluiken verhogen de veiligheid enorm.
Gebruik deze sloten zowel voor de algemene buitendeuren, als voor de voordeuren van de appartementen. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Hoe meer sterren, hoe veiliger het hang- en sluitwerk is. Zet ook goede sloten op de draairamen van appartementen op de begane grond.
Eigenaars kunnen hun spullen verder beschermen door een alarminstallatie in hun appartement aan te leggen.
Dit is een goede optie als een appartementseigenaar veel kostbaarheden in huis heeft, zoals sieraden. Informeer wat de maximale waardeberging van een kluis is. En check of dit voor uw inboedelverzekering een juiste kluis is.
Installeer camera’s op bepaalde plekken in het appartementencomplex, bijvoorbeeld bij de hoofdingang en achteringangen. Dit vraagt natuurlijk wel een investering van uw VvE.
Dit gaat misschien wat ver. Maar het is een mogelijkheid om een beveiligingsbedrijf elke dag te laten controleren of alles in orde is.
Met het PKVW-keurmerk weet u zeker dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om in uw appartementsgebouw binnen te komen. Dit keurmerk is van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).
Met het PKVW-keurmerk weet u zeker dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om in uw appartementsgebouw binnen te komen.

Risicoreductieplan: kies uw risico en vind uw partner

Risicobeheer begint bij het nemen van de juiste maatregelen. Het grote aanbod van kennis en oplossingen van onze partners delen wij graag met u. Bedrijven in ons netwerk kunnen u zo helpen het risico op inbraken kleiner te maken. 

Het voorkomen van inbraak is een uitdaging

Maar als VvE kunt u het inbrekers wel veel moeilijker maken. Met deze 7 tips maakt u uw appartementsgebouw veiliger en houdt u indringers beter buiten de deur.
Inbraak VvE voorkomen