Het elektrisch auto-abonnement voor uw mobiliteitsbudget

Het elektrisch auto-abonnement voor uw mobiliteitsbudget

Steeds meer werkgevers kiezen voor een persoonlijk mobiliteitsbudget voor hun medewerkers. En dat is te begrijpen. Er zijn namelijk voordelen voor u als werkgever. En voordelen voor uw medewerkers.

Ondernemen 21 dec 2022 3 minuten

Wat is een mobiliteitsbudget?

Met een mobiliteitsbudget kunnen uw medewerkers zelf hun zakelijke reiskosten betalen. En ze kiezen zelf hoe ze dit budget besteden. Misschien willen ze het gebruiken voor treinkaartjes. Maar ook een fiets of bijvoorbeeld een auto-abonnement behoren tot de mogelijkheden.

De voordelen voor u als werkgever

  • De kosten zijn voor u als werkgever beter bij te houden. U heeft inzicht en de uitgaven zijn vooraf vastgesteld.
  • Doordat uw medewerkers bewust kiezen, kunt u samen met hen doelen stellen op het gebied van duurzaamheid.
  • U zit niet vast aan leasecontracten die jaren doorlopen. Dat zorgt voor flexibiliteit.

De voordelen voor uw medewerkers

  • Uw medewerkers kiezen bewust hun manier van reizen. Ze hebben zelf inzicht in de kosten. Uit ervaring blijkt dat hierdoor de reiskosten dalen.
  • Doordat uw medewerkers weten wat de kosten zijn, rijden ze minder kilometers. Hierdoor heeft het mobiliteitsbudget meteen invloed op duurzaamheid binnen uw organisatie.
  • Uw medewerkers zijn flexibel in de keuze van hun vervoer.

Flexibiliteit en duurzaamheid zijn de toverwoorden

Het mobiliteitsbudget brengt zowel voor u als uw medewerkers dus vooral flexibiliteit en duurzaamheid. Uw medewerkers bepalen zelf hoe ze reizen, wat het beste bij ze past en wat het voordeligst is. Daar heeft u als werkgever indirect ook voordeel aan. En heeft een medewerker een maand geen auto nodig? Dan pauzeert u eenvoudig uw abonnement. Dat scheelt in de kosten.

Het Auto-Abonnement als duurzame en flexibele oplossing

Net als het mobiliteitsbudget, biedt het Auto-Abonnement via Centraal Beheer flexibiliteit. Uw medewerkers kunnen direct rijden. En maandelijks pauzeren of opzeggen maakt het mogelijk om in te spelen op de behoefte van u en uw medewerkers. Heeft u een mobiliteitsbudget of denkt u hierover na voor uw medewerkers? Dan is het Auto-Abonnement voor u misschien een goede oplossing.