HR

Arbo mee­verzekeren? Dit zijn de verschillen tussen Arbo Basis en Arbo Compleet

HR

Als ondernemer wilt u ondernemen. En heeft u wel betere dingen te doen dan zich zorgen te maken over de hoge kosten van verzuim en de regels rondom re-integratie.

5 jun 2020
5 minuten

Kies voor een aanvullende arbodienstverlening

Kiezen voor een aanvullende arbodienstverlening bij uw verzuimverzekering is daarom een heel goed idee. De wettelijk verplichte dienstverlening wordt dan voor u geregeld. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen Arbo Basis en Arbo Compleet?

Met Arbo Compleet heeft u het goed geregeld

Wilt u zeker weten dat alles rondom verzuim goed geregeld is? Zodat uw medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen? Met Arbo Compleet kiest u de meest uitgebreide arbodienstverlening. Voor een vast bedrag per medewerker heeft u een zeer uitgebreid pakket aan arbodienstverlening. U bent verzekerd voor uw loonkosten en voor alle begeleiding die nodig is om verzuim te voorkomen. En worden ze toch ziek? Dan krijgt u begeleiding om uw medewerkers te laten re-integreren.

U krijgt hulp van uw persoonlijke Casemanager

Raakt uw medewerker arbeidsongeschikt? Met Arbo Compleet krijgt u direct hulp van uw persoonlijke Casemanager. Deze persoon zorgt ervoor dat u zich houdt aan alle stappen van de Wet verbetering poortwachter. En is altijd op de hoogte van de ontwikkelingen binnen uw dossier.

U bespaart tijd door verzuimbegeleiding

Begeleiden van uw zieke medewerker kost veel tijd. Tijd die u misschien niet heeft omdat u die moet investeren in het vinden en inwerken van vervanging. Arbo Compleet neemt de verzuimbegeleiding volledig over. Zo kunt u zich richten op de voortgang van uw bedrijf.

U voldoet automatisch aan de Wet verbetering poortwachter

Met Arbo Compleet weet u zeker dat u voldoet aan alle verplichtingen uit de Wet verbetering poortwachter. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het risico op een loonsanctie omdat u zich niet aan de regels zou houden. En krijgt u toch een boete van UWV? Dan betalen wij die voor u. U moet dan wel de adviezen van de casemanager of bedrijfsarts hebben gevolgd. Deze adviezen worden met Arbo Compleet 100% vergoed. Ook de interventies die wij adviseren vergoeden wij 100%.

Met Arbo Basis houdt u zelf de regie

Vindt u het belangrijk om tijdens het re-integratieproces zelf de regie in handen te houden? Kies dan voor onze Arbo Basis. U ontvangt per re-integratieactiviteit een factuur van ons en begeleidt zelf het proces. Houdt u er rekening mee dat deze kosten kunnen oplopen, hoe langer uw medewerker ziek is. Het is belangrijk dat u de Wet verbetering poortwachter kent. In deze wet staan alle re-integratie verplichtingen. Kijk voor meer informatie over deze wet op deze site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: arboportaal.nl

Tips bij het afsluiten van een verzuimverzekering

Bij Centraal Beheer zijn duizenden werkgevers met een verzuimverzekering verzekerd tegen o.a. de financiële gevolgen bij ziekte. Wij geven ook informatie en tips over wat wel en wat niet te verzekeren bij verzuim. In het e-zine ‘Eerste hulp bij het afsluiten van een verzuimverzekering’ hebben we er een aantal gebundeld.