Rianne Wonink, commercieel medewerker binnendienst Inkomensverzekeringen bij Centraal Beheer

‘Als een klant blij is, ben ik ook blij’

Regelgeving rondom verzekeren: het is meestal niet het favoriete onderwerp van werkgevers. Rianne Wonink helpt ze graag een handje: “Ik zoek voor iedereen de juiste oplossing.”

Ondernemen 18 jan 2022 5 minuten

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Al 2,5 jaar is Rianne commercieel medewerker binnendienst Inkomens­verzekeringen voor het midden- en groot bedrijf bij Centraal Beheer. Onder­nemers kunnen bij haar terecht met vragen over verzekeringen. Naast de verantwoordelijkheid van haar eigen klanten­portefeuille, ondersteunt ze intern ook adviseurs die met vragen terug­komen van klanten. De functie is haar op het lijf geschreven. “Ik ben graag met mensen bezig en vind het leuk om mensen te kunnen helpen.” 

Rianne had hiervoor een functie op de HR-afdeling maar dat paste haar niet helemaal: “Ik miste daar echt de hectiek.” Iets wat logisch klinkt voor iemand met snelheid als een van haar meest prominente eigen­schappen; Rianne heeft dingen vaak al geregeld voordat ernaar gevraagd wordt. “Ik werk snel en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Na een gesprek met een klant probeer ik als het mogelijk is de offerte diezelfde dag nog toe te sturen. Daarmee verras je ze echt.”  Het heeft bovendien ook nog een ander pluspunt: “Het gesprek zit vaak nog vers in het hoofd” vertelt ze: “Het zijn onderwerpen waar ze niet dagelijks mee bezig zijn.” 

Inzicht geven

Regelgeving rondom verzekeren is voor veel werkgevers best ingewikkelde kost. Door het gesprek met werkgevers aan te gaan, hoopt Rianne hen op weg te kunnen helpen. “Mensen zijn echt blij dat je ze daarin wegwijs kan maken.” Om voor een werkgever inzichtelijk te maken wat de financiële gevolgen van langdurig ziek zijn voor zijn mede­werkers betekent, laat Rianne hen vaak de WIA-calculator invullen, een handige reken­tool op de website van Centraal Beheer. “Langdurig ziek zijn is veelal een ver van het bed show voor veel werkgevers. Als ik ze die calculator laat invullen, zien ze wat het voor henzélf zou betekenen als ze ziek worden en gaat het veel meer leven. Dan krijg je hele goede gesprekken.” Met vaak positieve gevolgen: “Vaak zie je dat ze alles dan meteen goed voor hun medewerkers willen regelen.” 
Haar persoonlijkheid speelt hierin zeker ook een grote rol. “Ik ben een heel open persoon, mensen vertellen snel veel aan mij.” Een voordeel, want daardoor is er snel verbinding met de klant. “Ik ben oprecht geïnteresseerd in ze en dat voelen ze.”

Als een klant blij is, ben ik ook blij

Al wandelend met haar hond Duco overdenkt Rianne wel eens de cases die ze die week behandeld heeft. “Sommige klanten blijven echt hangen”, vertelt ze. Als voorbeeld noemt ze een HR-manager die zowel op haar werk als privé overliep. “Er veranderde van alles op haar werk en thuis ging het ook niet lekker. Daar blijf ik dan aan denken. Ik heb haar nog eens teruggebeld en een timemanagement programma aangeboden. Ik merkte dat ze het heel fijn vond dat ik nog aan haar dacht en contact opnam. Als een klant blij is, ben ik ook blij. Dan sluit ik mijn dag met een glimlach af.” 
Riane Wonink commercieel medewerker binnendienst Inkomensverzekeringen bij Centraal Beheer

Het persoonlijk verhaal van Rianne

Haar hoofd even leegmaken doet Rianne door te wandelen met haar hond Duco. Meer weten over Rianne? Bekijk dan haar persoonlijke video

Profiel van Rianne Wonink

  • Leeftijd: 50 jaar
  • Woonplaats: Vorchten
  • Gezin: man en 3 kinderen (20, 17 en 15 jaar)
  • Aantal jaren bij Centraal Beheer: 10

Verzekerd van mensenwerk

Langdurig ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Zowel voor werkgevers als (ex-)medewerkers. Dan is het fijn om te weten dat er altijd een team van ervaren inkomensexperts voor u klaar staat. Of het nu een korte vraag is, een ingewikkeld HR-vraagstuk of gewoon even sparren. Verzekeren is namelijk altijd mensenwerk. Helemaal als het gaat om arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers. Persoonlijk en deskundig contact maakt dan het verschil!