GarageZekerPakket

Uw autobedrijf en voorraad in 1 keer goed verzekerd

 • Automatisch verzekeren van de auto's die u registreert
 • Automatisch afmelden van de auto's die u verkoopt
 • Uw handelsvoorraad is niet meer over- of onderverzekerd
Offerte aanvragen
VWE

Dit product is een samenwerking met de VWE.

Speciaal voor auto(herstel)bedrijven

Heeft u een bedrijf in de autobranche met 100 of minder auto’s in voorraad? Dan is dit GarageZekerPakket voor u gemaakt. Heeft u een autobedrijf met gemiddeld meer dan 100 auto’s in voorraad? Kijk dan bij ons speciale Automotive Pakket.

Veel gemak met het GarageZekerPakket

Auto’s aanmelden of afmelden schiet er in alle drukte weleens bij in. Om het u makkelijk te maken bieden Centraal Beheer en VWE u het: GarageZekerPakket. U hoeft zich niet druk te maken als u vlak voor sluitingstijd een auto verkoopt, of misschien wel binnenkrijgt. Aan- en afmelden van auto’s gaat automatisch. Zo bent u niet meer over- of onderverzekerd.

Maar in het GarageZekerPakket zit meer. Namelijk een paar van de belangrijkste verzekeringen voor uw autobedrijf. Want uw bedrijf heeft te maken met bijzondere risico’s, die andere bedrijven niet hebben. Een auto kan beschadigd terugkomen van een proefrit. Of er worden auto’s van uw terrein gestolen. Verder zijn er de vaker voorkomende bedrijfsrisico’s zoals brand, of een medewerker die tijdens het werk een ongeval krijgt met 1 van uw auto’s.

In het GarageZekerPakket zitten de belangrijkste verzekeringen voor uw bedrijf. U regelt alles via 1 polis en sluit zelf het pakket online af. Aanvullende verzekeringen zijn er ook.

Verzekerd met het Garagezekerpakket

Wel verzekerd

 • Aansprakelijkheid voor bedrijven (AVB).
 • Werkgeversaansprakelijkheid voor bestuurders motorvoertuigen (WABM).
 • Motorrijtuigen rij-risico's en handelaarskentekens.
 • Auto's en bedrijfsauto's (tot 3.500 bruto gewicht) op naam of in consignatie (casco).
 • Schade aan en diefstal van auto's van klanten.

Niet verzekerd

 • De kosten van opnieuw leveren van onderdelen door een foutieve reparatie.
 • Diefstal tijdens een proefrit, als niet is voldaan aan de legitimatie-eisen.
 • Schade aan zakelijke (bestel)auto's die niet op een bij de KvK geregistreerd bedrijf staan (tenzij dit apart is vermeld op de polis).
 • Schade die ontstaat als preventie-advies niet is opgevolgd.
 • Schade die opzettelijk of door grove schuld is ontstaan.

Precies weten wat wel en niet is verzekerd?
Kijk in onze voorwaarden

Kenmerken van het GarageZekerPakket

Het GarageZekerPakket bestaat uit een abonnement voor voertuiginformatie- en documentatie bij VWE. Dit abonnement sluit u bij VWE af. Daarnaast zit in het pakket een combinatie van verzekeringen voor kleine en middelgrote bedrijven in de autobranche. Zoals de Aansprakelijkheid voor bedrijven (AVB) en WABM. U kunt alles online regelen en afsluiten.

Uw voordelen van onze samenwerking met VWE

VWE heeft alle gegevens over alle voertuigen in Nederland. De informatie komt onder andere uit de Basisregistratie Voertuigen (BRV) en van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Zo weet VWE op elk moment wat de bedrijfsvoorraad is van zijn klanten. Inclusief de dagwaarden en op wiens naam de auto staat.

Door samen te werken, is het mogelijk voor Centraal Beheer om de premie voor de verzekering van uw handelsvoorraad dagelijks te updaten. Alle wijzigingen van die dag worden meegenomen. Dit leidt tot een zeer accurate premie, waardoor u niet over- of onderverzekerd bent.

Soms meer, soms minder handelsvoorraad

Eerst is het goed om uit te leggen wat wij verstaan onder ‘handelsvoorraad’. Het gaat om alle nieuwe en gebruikte personenauto’s en bedrijfsauto’s (tot 3.500 gross verhicle weight) die op de naam van uw bedrijf staan. Motoren en vrachtwagens vallen hier niet onder.

Uw handelsvoorraad is nooit hetzelfde. De ene keer heeft u meer auto’s in voorraad dan anders. En bestaat uit nieuwe en 2de hands auto’s. Soms is de auto uw eigendom, soms staat deze bij u in consignatie. De waarde van uw totale voorraad wisselt regelmatig, dat kan zelfs dagelijks zijn. Via het GarageZekerPakket gaat het aan- en afmelden automatisch, zodat uw handelsvoorraad niet meer is over- of onderverzekerd. Zo bent u goed verzekerd in situaties met grote schade. Ook als uw auto’s buiten op uw terrein staan, natuurlijk goed beveiligd. Zoals bij een grote hagelbui, brandschade of vandalisme.

Premie en kosten voor het GarageZekerPakket

U sluit een abonnement af bij VWE, of u heeft daar al een abonnement. U betaalt hiervoor € 32,50 per maand. Dit is voor het gebruik van de actuele data waarop wij de premie voor uw verzekering baseren. Deze premie berekenen wij elke maand opnieuw. Gebaseerd op de gemiddelde waarde van uw handelsvoorraad in de afgelopen maand. Door deze unieke aanpak betaalt u niet teveel. U ontvangt elke maand een factuur via VWE, voor zowel het abonnement als de verzekeringspremie.

De premie heeft een vast gedeelte, voor de Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB) en de WABM. We stellen het vaste gedeelte elk jaar vast en delen dat door 12, zodat u per maand kunt betalen. De premie bestaat ook uit een variabel gedeelte. Dit is het deel dat elke maand wijzigt op basis van de waarde van uw voorraad.

Al onze producten en oplossingen voor de autobranche

Centraal Beheer heeft 2 verschillende pakketten voor de autobranche. Los daarvan bieden wij alle autobedrijven de mogelijkheid tot een partnership, het doel: de meest complete service aan uw klant.

 • AutoZekerPakket

  Voor alle autodealers- en handelaren, vooral als u ook zelf schade aan auto’s herstelt. Voor u heeft persoonlijke aandacht en klantenservice prioriteit. Als partners bieden wij samen de meest complete service aan uw klant. U bent en blijft het visitekaartje

 • Automotive Pakket

  Voor autodealers en -handelaren, schadeherstelbedrijven, garages en andere bedrijven in de automotive branche met 1 of meer vestigingen en gemiddeld meer dan 100 auto’s in voorraad.