Veel­gestelde vragen

Aan­hang­wagen­verzekering

Bij een aanhangwagen is het WA-gedeelte (schade aan anderen) verzekerd onder het trekkende voertuig. Het cascogedeelte (schade aan eigen aanhanger) kan op de aanhanger zelf verzekerd worden.

Nee, voor aanhangwagens stellen wij geen aanvullende eisen. Wij adviseren wel de aanhanger in een afgesloten ruimte te stallen en/of te voorzien van een SCM-TNO goedgekeurd slot.

Daar kunt u voor kiezen. Als u kiest voor een eigen risico, betaalt u een deel van de schade zelf. Maar nooit meer dan het maximale bedrag (van €150,- of €300,-) dat u zelf vaststelt.

Met de Aanhangwagenverzekering bent u verzekerd in heel Europa, Turkije, Israël, Marokko en Tunesië.

Raakt uw aanhangwagen total loss bij een voorval waarvoor u de verzekering heeft gesloten? Bij een aanhangwagen die niet ouder is dan drie jaar keren we de aanschafwaarde uit tot een maximum van €12.500,-. Is de aanhangwagen ouder dan drie jaar? Dan vergoeden wij de dagwaarde. Een expert stelt dan vast wat de aanhangwagen waard was, direct voordat de schade ontstond.

Uw verzekering heeft een looptijd van één jaar. Na het eerste jaar kunt de verzekering dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van een maand.

Wanneer u ons belt voor het melden van een schade, kunnen wij u doorverwijzen naar een schadehersteller in de buurt. U kunt hem vervolgens direct bellen voor het maken van een afspraak.

Dat kunt u zelf bepalen. Als u dat wilt, betalen wij schadebedrag rechtstreeks aan uw reparateur. U hoeft dus niet eerst zelf het schadebedrag voor te schieten.

Wij werken met ervaren en getrainde medewerkers en schade-experts. Zij zorgen voor een snelle afhandeling en zo weinig mogelijk 'papierwerk' voor u. Daarnaast mag u zelf uw reparateur kiezen en evalueren wij onze Schadeservice regelmatig via tevredenheidsonderzoeken.

Als u vragen heeft over een schade die in behandeling is genomen, kunt u op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur terecht bij onze klantenservice via telefoonnummer (055) 579 8250. Zij kunnen u precies vertellen wat de status is van uw schadeafhandeling.