Inspiratie over duurzame inzetbaarheid

Inspiratie over duurzame inzetbaarheid

Uitgebreide verhalen en visies van experts

Investeren in vitale medewerkers. Lonend of kansloos? Is ziekteverzuim te sturen? Bekijk hier het overzicht van onze interessante artikelen over duurzame inzetbaarheid en krijg antwoord op deze en andere vragen. Handige tips, quick wins en de visie van verschillende experts geven u praktische handvatten om aan de slag te gaan met dit thema binnen uw eigen bedrijf.

Alle artikelen en interviews binnen de campagne 'In Bedrijf' zijn tot stand gekomen in samenwerking met BNR en het Financieel Dagblad, voor en door groeiende ondernemers en HR-professionals.

Inspiratie over duurzame inzetbaar­heid

Waarom elke investering in vitaliteit loont
Waarom elke investering in vitaliteit loont
Iedere werkgever wil vitale medewerkers. Vitale medewerkers zijn weerbaar, productief en weinig ziek. Investeren in vitaliteit loont bijna altijd direct. Maar wat zijn precies de voordelen? En hoe verbetert u de vitaliteit? Vaak kan dit al met eenvoudige maatregelen.
Ziekteverzuim: u kunt erop sturen
Ziekteverzuim: u kunt erop sturen
Ziekteverzuim wordt door veel meer bepaald dan alleen ziekte. Het blijkt vooral een kwestie van gedrag: dat van de medewerker en dat van de leidinggevende. Het mooie is: dat is aan te passen. Hoe doet u dat?
Lees het artikel
Hoe elke generatie een ‘update’ is van de bedrijfscultuur
Voor het eerst in de geschiedenis zijn er 5 generaties tegelijk werkzaam in organisaties: babyboomers, de patatgeneratie en generaties X, Y en Z. Wat vraagt dat aan generatiemanagement?
Investeren in duurzame inzetbaarheid loont direct
Investeren in duurzame inzetbaarheid loont direct
Mensen werken steeds langer door waardoor de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Aan ondernemers de uitdaging hun mensen mentaal en fysiek fit, gezond en flexibel te houden. Investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers maakt dit mogelijk en loont vrijwel direct.
Onze HR expert Martine is HR Partner Open en continu in dialoog met werkgevers over actuele HR vraagstukken. Hier ondersteunt ze werkgevers bij het voeren van een dialoog met medewerkers en bij het zoeken naar concrete oplossingen voor strategische HR thema’s. Belangrijk in haar werk, is de verbinding met veel verschillende werkgevers voor optimale kennisdeling en co-creatie. Martine: “Elkaar inspireren, samen inzichten opdoen en samenwerken aan mogelijke oplossingen. Dat geeft energie.”


tips bij zieke medewerker