Extra Pensioen Sparen

Berekenen en afsluiten voor uw klant

Kies hieronder wat uw klant inlegt: een lijfrentekapitaal, spaargeld, of een oudedagsreserve of stakingswinst. Daarna vult u de gegevens van uw klant in en u ziet het eindkapitaal. Bevalt de uitkomst uw klant? Dan kunt u Extra Pensioen Sparen direct afsluiten.

Welk geld gebruikt uw klant?

Lijfrentekapitaal

Voor een klant die al een lijfrentekapitaal heeft opgebouwd. Eventueel kan de klant verder sparen voor een hogere lijfrente-uitkering later.
Berekenen

Jaarruimte

Voor een klant die fiscaal vriendelijk wil sparen voor een aanvulling op zijn AOW of pensioen. Help de klant bij de berekening van zijn jaarruimte.
Berekenen

Oudedagsreserve of stakingswinst

Voor een zelfstandig ondernemer met een oudedagsreserve (FOR) op de balans. Of voor een ondernemer die de stakingswinst van een eenmanszaak of VOF in wil leggen.
Berekenen

Identificeer alstublieft uw klant

U identificeert uw klant persoonlijk. En zet uw paraaf op de kopie van het identiteitsbewijs van uw klant onder vermelding van ‘voor origineel gezien op datum dd-mm-jjjj’. Hiermee toont u aan uw klant te hebben geïdentificeerd. Op de kopie ID moeten deze gegevens zichtbaar zijn: naam en voornamen, geboortedatum, burgerservicenummer (BSN), nummer en ‘geldig tot’-datum van het identiteitsbewijs. Andere gegevens maakt u onzichtbaar. Dat kan bijvoorbeeld met KopieID, een app van de Rijksoverheid. De kopie uploadt u vervolgens bij de aanvraag. Lees meer waarom wij dit van u vragen.

Stamrecht­verplichting of Oudedags­verplichting naar Extra Pensioen Sparen

Is uw klant directeur-grootaandeel­houder? En is de oudedags­reserve of stakingswinst ondergebracht in een stamrecht­verplichting bij deze BV? Of heeft uw klant een Oudedags­verplichting (ODV)? Uw klant kan deze verplichtingen onderbrengen in Extra Pensioen Sparen.

U vraagt dit aan met een formulier. Er is een apart formulier voor een stamrechtverplichting en voor een oudedagsverplichting.

 

Extra Pensioen Sparen is niet mogelijk met de inleg van een gouden handdruk, ontslagvergoeding of pensioen.