Sparen én beleggen voor aanvullend pensioen

Onbeperkt switchen met Extra Pensioen Opbouw

Op 25 oktober introduceerde Centraal Beheer Extra Pensioen Opbouw. Klanten kunnen voortaan naast sparen ook zelf gaan beleggen. Dat geldt voor nieuwe en bestaande klanten. 

Flexibiliteit is de toekomst

Vrouw met bus - Extra Pensioen Opbouw

De ontwikkelingen in de pensioenmarkt gaan snel. In de nieuwe pensioenwet zijn de mogelijkheden om zelf pensioen op te bouwen behoorlijk verruimd. De behoefte aan flexibiliteit in de opbouwfase van aanvullend pensioen neemt toe. Dat is een belangrijke reden om binnen het bestaande opbouw­product ook zelf beleggen mogelijk te maken. Het voordeel is dat Centraal Beheer al veel ervaring heeft met beleggings­producten. Daar maken we in deze nieuwe variant meteen gebruik van.

Extra Pensioen Sparen wordt Extra Pensioen Opbouw

Naast sparen kan een klant nu ook (een deel van) zijn inleg voor zijn aanvullend pensioen zelf beleggen. De productnaam wordt aangepast, zodat deze beter aansluit bij de mogelijkheden. Een belangrijk kenmerk van Extra Pensioen Opbouw is dat de klant onbeperkt kan switchen tussen sparen en beleggen. Klanten die al deelnemen aan Extra Pensioen Sparen ontvangen van ons een e-mail over de wijzigingen.

U hoeft niet te adviseren over de beleggingen

De klant kan met Extra Pensioen Opbouw zelf kiezen om (een deel van) zijn saldo in beleggingen onder te brengen. Als hij daarvoor kiest, moet hij eerst slagen voor een online toets. Daarna kan hij eenvoudig zelf aan de slag. Natuurlijk kunt u als adviseur met de klant meekijken welke opbouw voor zijn aanvullend pensioen gewenst is. En welke keuzes de klant daarbij kan maken. Maar advies over de beleggingen zelf, hoeft u niet te geven. 

Het aanvragen van Extra Pensioen Opbouw voor uw klant gaat nu nog eenvoudiger

U hoeft geen kopie van het identiteitsbewijs meer aan te leveren tijdens het on-line aanvraagproces. Natuurlijk moet u nog wel uw klant identificeren, maar u hoeft geen kopie van zijn ID te uploaden.

Meer informatie over Extra Pensioen Opbouw vind u op onze website.

Lees alle nieuwsberichten