Kostbaarheden Buitenshuisverzekering

Neem je je waardevolle spullen mee naar buiten? En raken ze beschadigd? Of worden ze gestolen? Dan ben je daar met de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering tegen verzekerd. Spullen in je woning verzeker je met een Inboedelverzekering.

Voor schade die buiten gebeurt

Wij betalen voor bijna alle schade aan je waardevolle spullen buiten de woning. Bijvoorbeeld als je waardevolle spullen verliest of laat vallen tijdens vakantie. Of tijdens een bezoekje aan een museum. Niet alleen in Nederland, maar overal op de wereld. Denk bijvoorbeeld aan je sieraden, horloge, fototoestel en videocamera. Ook je laptop, tablet en smartphone zijn verzekerd. Schade aan deze apparatuur vergoeden wij tot
€ 1.000,- per gebeurtenis.

We betalen of repareren

In veel gevallen betalen wij de nieuwwaarde of de reparatiekosten. De nieuwwaarde is het bedrag dat je betaalt om de spullen nieuw te kopen. Zijn je spullen al wat ouder? Dan betalen we de dagwaarde of de kosten voor reparatie. De dagwaarde is het bedrag dat je spullen op dat moment waard zijn. Het kan ook zijn dat we de spullen voor je vervangen. Of dat we je spullen laten repareren.

Een voorbeeld: Verlies je een horloge dat 2 jaar oud is? Dan betalen wij de nieuwwaarde of we zorgen voor een nieuw horloge. Laat je je fototoestel van 10 jaar oud vallen? Dan betalen wij de dagwaarde of de kosten van de reparatie als die minder zijn.

Ook verzekerd voor extra kosten

Ook voor sommige extra kosten ben je verzekerd. Wij betalen bijvoorbeeld de kosten om de schade te beperken.

Wij betalen soms niet

Soms betalen wij niet. Bijvoorbeeld in deze situaties:

  • Als je de schade expres veroorzaakt.
  • Als je erg slordig bent geweest.
  • Als je je spullen voor je werk gebruikt.

Wij betalen ook niet als je spullen slijten. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld krasjes op de lens van je camera. En we betalen niet voor al je spullen. Bijvoorbeeld voor je fiets, bril, geld en MP3-speler of spullen die je hebt geleend of geleast.

Eigen risico

Je hebt geen eigen risico. Een eigen risico is een vast bedrag dat je zelf betaalt bij schade.

Wil je precies weten waarvoor je verzekerd bent?

En wanneer wij in sommige situaties niet of minder uitkeren? Lees dan de polisvoorwaarden van onze Kostbaarheden Buitenshuisverzekering.

Je kunt ons altijd bellen als je schade hebt

Onze Schadeservice helpt je snel: 7 dagen per week, 24 uur per dag. Het telefoonnummer is (055) 579 8250.

Wil je meer weten?

Op www.vanatotzekerheid.nl lees je meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Deze websites geven je ook betrouwbare informatie.