Aansprakelijkheidsverzekering

Met de Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Het gaat om schade die je bij andere personen veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je de spullen van iemand anders beschadigt. Of als iemand gewond raakt. Je moet wel volgens de wet aansprakelijk zijn voor de schade. In veel gevallen ben je als student verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders. Dan hoef je zelf geen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Verzekerd voor schade tot € 1.000.000,-

Je bent altijd verzekerd voor schade tot € 1.000.000,-.

Een goede vergoeding

Voor spullen betalen we de dagwaarde. Dat is het bedrag dat de spullen op dat moment waard zijn. Als iemand gewond raakt, kijken we naar bijvoorbeeld alle extra kosten die hierdoor ontstaan. En we kijken naar de inkomsten die wegvallen.

Ook verzekerd voor extra kosten

Ook voor sommige extra kosten ben je verzekerd. Wij betalen bijvoorbeeld de kosten van een rechtszaak als wij een rechtszaak nodig vinden.

Ook voor schade in het buitenland

Je kunt gerust naar het buitenland. Veroorzaak je daar schade bij een andere persoon? Dan ben je ook verzekerd.

Ook voor schade door je huisdier

Je bent ook verzekerd als je huisdier schade veroorzaakt bij een andere persoon. Huisdieren zijn bijvoorbeeld: kat, hond, konijn, paard, pony, schaap, geit of varken.

We betalen soms minder

Soms betalen we minder. Als je schade veroorzaakt, terwijl je iemand helpt, bijvoorbeeld met verhuizen. Dan betalen we maximaal € 12.500,-.

We betalen soms niet

In sommige situaties betalen we niet. Bijvoorbeeld in deze situaties:

  • Je veroorzaakt schade aan je eigen spullen;
  • Je veroorzaakt de schade expres;
  • Je veroorzaakt de schade met je boot of auto.

Eigen risico

Je hebt alleen een eigen risico als je binnen 3 jaar meer dan 1 schade hebt. In dat geval betaal je € 100,- van de schade.

Wil je precies weten waarvoor je verzekerd bent?

En wanneer wij in sommige situaties niet of minder uitkeren? Lees dan de polisvoorwaarden.

Wil je meer weten?

Op www.vanatotzekerheid.nl lees je meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Deze websites geven je ook betrouwbare informatie.