Instrumentenverzekering

Uw muziekinstrument goed verzekeren

 • Uw dure spullen en instrumenten onderweg en buiten verzekerd
 • U verzekert instrumenten van het hele gezin
 • Ook voor geleende instrumenten
Binnen 1 minuut berekend
test

Kostbaarheden Buitenshuisverzekering

Met onze Inboedelverzekering is uw viool, dwarsfluit, cello, trompet of ander instrument uitgebreid verzekerd. Neemt u uw muziekinstrument mee naar buiten? Kies dan ook voor de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging van uw muziekinstrument buiten de deur. U verzekert niet alleen uw muziekinstrument, maar ook bijvoorbeeld uw tablet, mobiel of laptop. In heel Nederland.

Verzekerd in onze Kostbaarheden Buitenshuisverzekering

Een muziekinstrument is een waardevol bezit. Wilt u uw muziekinstrument ook buiten de deur goed verzekeren? Dat kan als u de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering afsluit bij onze Inboedelverzekering. Met de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering verzekert u al uw dure spullen ook buiten de deur. Uw nieuwe aankopen vallen automatisch onder deze verzekering. U hoeft nieuwe aankopen niet aan ons door te geven.

Verzekerd

 • Beschadiging, verlies en diefstal.
 • Waardevolle spullen zoals uw muziekinstrument en mobiele telefoon.
 • Ook uw nieuwe aankopen.
 • In heel Nederland.
 • Voor uw hele gezin.

Niet verzekerd

 • Als u zelf ernstige schuld heeft aan de schade.
 • Slijtage van uw spullen.
 • Schade door reparatie of schoonmaken van spullen.
 • Een kras of deuk op uw muziekinstrument door normaal gebruik.
 • Schade aan een muziekinstrument dat u uitleent.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Woonverzekering.

U heeft een eigen risico van € 100,-

Het eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij iedere schade aan uw muziekinstrument, laptop, telefoon of andere kostbare spullen.

Welk bedrag krijgt u als uw muziekinstrument is gestolen?

Wordt uw muziekinstrument gestolen en is het instrument nog geen 2 jaar oud? Dan krijgt u het bedrag om hetzelfde instrument weer nieuw te kopen. Is het muziekinstrument ouder dan 2 jaar? Dan krijgt u het bedrag dat uw instrument waard was vlak voor het moment dat uw muziekinstrument werd gestolen. Dit is de dagwaarde.

Let altijd goed op uw dure spullen

Uw muziekinstrument is alleen verzekerd als u deze uit het zicht heeft bewaard. Dus niet wanneer u het instrument ergens laat liggen.

Ik heb met een orkest opgetreden in een winkelstraat. Daar is de tas van mijn gitaar gestolen. Ben ik hier voor verzekerd?

Ja, ook accessoires van uw muziekinstrument zijn verzekerd.

Wat betalen we u bij reparatie van uw muziekinstrument?

Als uw muziekinstrument gemaakt kan worden, betalen we de kosten van de reparatie. Is uw muziekinstrument na de reparatie minder waard dan vlak voor de schade? Dan krijgt u ook het verschil in waarde van ons. Zijn de reparatiekosten hoger dan het bedrag om hetzelfde instrument nieuw te kopen? Dan krijgt u maximaal het bedrag om het instrument nieuw te kopen.

Verzeker uw muziekinstrument tegen vallen in huis met All Risk

Schade door vallen in huis is niet verzekerd bij de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering. Toch kan het natuurlijk gebeuren dat uw muziekinstrument per ongeluk valt en beschadigt. Wilt u ook bij ongelukjes die u zelf veroorzaakt uw dure spullen goed verzekeren? Kies dan ook voor All Risk. Alle muziekinstrumenten, telefoons, tablets en andere spullen zijn dan zowel buiten als binnen goed verzekerd tegen vallen of andere ongelukjes. Wilt u uw instrument ook in de woning verzekeren voor bijna iedere schade? Kies dan voor de Inboedelverzekering met All Risk.

Bekijk en vergelijk de premie van onze Woonverzekeringen. En kies de beste verzekering voor uw situatie. U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico.

Binnen 1 minuut berekend

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Woonverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Woonverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Woonverzekering vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.