Stormschade

Wat te doen bij stormschade?

Afgewaaide dakpannen, omgevallen bomen of een omgewaaide schutting. Het kan hard waaien in Nederland. En de wind kan veel schade in en om uw huis aanrichten. Met de Woonverzekering van Centraal Beheer bent u goed verzekerd tegen de gevolgen van stormschade.

Wat moet u doen bij stormschade?

Wij helpen u snel om de schade te herstellen of eventueel een noodreparatie uit te voeren. Bij een grote of ingewikkelde schade komt er eerst een expert langs.

Bel onze Schadeservice: (055) 579 8250 (7 dagen per week, 24 uur per dag).

Wij werken met vakmensen: goede glaszetters, loodgieters, timmermannen en schoonmakers. In noodgevallen is er binnen 2 uur iemand bij u. De kosten betalen we direct aan het bedrijf dat de schade repareert. U hoeft de kosten dus niet eerst zelf te betalen.

Wat is er verzekerd bij stormschade?

Heeft u een Opstalverzekering?

Verzekerd is de schade aan uw woning, veroorzaakt door storm met windkracht 7 of meer. Uw eigen risico is € 225,- per gebeurtenis.

Heeft u een Inboedelverzekering?

Verzekerd is de schade aan spullen in uw woning, veroorzaakt door storm met windkracht 7 of meer. U heeft geen eigen risico.

Wat is niet verzekerd met een Inboedel- of Opstalverzekering?

In sommige situaties zijn er extra voorwaarden of beperkingen. Bijvoorbeeld wanneer u uw woning verbouwt. Of als uw huis lange tijd leeg staat. Daarnaast betalen wij bijvoorbeeld niet in deze situaties:

  • Als u ernstige schuld heeft aan de schade.
  • Als de schade komt doordat u uw woning slecht onderhoudt.
  • Als u waterschade heeft doordat uw deuren of ramen openstonden.
  • Als de schade komt door een aardbeving.

Heeft u een Tuinverzekering?

Verzekerd is de schade aan uw tuinspullen die is veroorzaakt door storm met windkracht 7 of meer. Uw eigen risico is € 225,- per gebeurtenis.

Wat is niet verzekerd met een Tuinverzekering?

Bijvoorbeeld als de schade wordt veroorzaakt door huisdieren, slecht onderhoud van de tuin of door vorst.

Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent bij stormschade?

En wanneer wij in sommige situaties niet of minder uitkeren? Lees dan de polisvoorwaarden van de Opstal-, Inboedel- en Tuinverzekering.