Rechtsbijstand­verzekering vergelijken

Zo vindt u de Rechts­bijstandverzekering die bij u past

Wat is een Rechts­bijstandverzekering?

Met een Rechts­bijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp bij een conflict. Bijvoorbeeld bij ontslag, letselschade of een burenruzie. U kiest zelf waarvoor u zich wilt verzekeren. U kunt op deze pagina de meest voorkomende dekkingen van een Rechts­bijstandverzekering vergelijken.

 • Verkeer en medisch

  Met de dekking Verkeer en medisch verzekert u zich voor conflicten in het verkeer. Bijvoorbeeld als u een ongeluk krijgt met de fiets, auto, motor, wandelend of met het openbaar vervoer. Ook uw gezinsleden zijn verzekerd.
 • Consument en wonen

  Heeft u een conflict over uw woning of aankoop? Met de dekking Consument en wonen kunt u rekenen op juridische hulp. Bijvoorbeeld als u een conflict heeft met een aannemer, uw buren of met uw internetprovider.
 • Werk en inkomen

  U verzekert zich voor conflicten over uw werk. Bijvoorbeeld als u vindt dat u onterecht bent ontslagen. Of bij een conflict over uw pensioen of uitkering.
 • Fiscaal en vermogen

  U kunt rekenen op juridische hulp bij een conflict over uw vermogen. Bijvoorbeeld over uw aandelen, obligaties en opties. Of als u een conflict heeft met de Belastingdienst.
 • Echtscheiding

  U bent verzekerd voor de kosten van bemiddeling tussen u en uw ex-partner.

U betaalt alleen premie voor de dekkingen die u kiest

De premie is afhankelijk van uw wensen. U bent verzekerd voor rechtshulp door de juristen die uw verzekeraar aanbiedt. En vaak ook voor de procedurekosten van gerechtelijke hulp. Gerechtelijke hulp kan duur zijn. Daarom is het voordeliger om een Rechts­bijstandverzekering af te sluiten.

De Rechts­bijstandverzekering van Centraal Beheer

U kunt bij ons terecht voor kleine en grote conflicten. Wij hanteren geen minimum schadebedrag. En u bent verzekerd van 100% onafhankelijke hulp. De juristen van de Stichting Achmea Rechtsbijstand helpen u. Hoeveel hulp u ook nodig heeft.

Geen eigen risico

Sommige rechtsbijstandverzekeraars hebben een eigen risico. Een eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij schade. U heeft geen eigen risico bij Centraal Beheer.

U kiest zelf wie en wat u wilt verzekeren

Veel verzekeraars verzekeren standaard een heel gezin. Bij ons kunt u ook 1 of 2 personen verzekeren. U stelt uw verzekering samen uit 1 of meer van onze 5 dekkingen: Verkeer en medisch, Consument en wonen, Werk en inkomen, Fiscaal en vermogen en Echtscheiding. Op deze pagina kunt u de dekkingen van onze Rechtsbijstandverzekering vergelijken. En ziet u wat wel en niet verzekerd is.