Overlijdens­risico­verzekering

Een overlijdens­risico­verzekering (ORV) beschermt uw nabestaanden tegen financiële zorgen

  • Vanaf € 1,30 per maand
  • Makkelijk online afsluiten
  • Korting op de afsluitkosten als u tegelijk uzelf en uw partner verzekert
Overlijdensrisicoverzekering
8,5*
Dit cijfer geven onze klanten

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdens­risico­verzekering (ORV) krijgen uw nabestaanden eenmalig een bedrag als u overlijdt. Met dat bedrag kunnen ze tijdelijk het wegvallen van uw inkomen opvangen. En de kosten blijven betalen. Zoals de kinderopvang, de studie van uw kinderen, het aflossen van de hypotheek of het betalen van de huur. U bepaalt zelf welk bedrag u wilt verzekeren. En hoelang de verzekering loopt. Al vanaf een paar euro per maand geeft u uw nabestaanden financiële zekerheid.

Het gemak van onze Overlijdens­risico­verzekering

We helpen u bij het kiezen van de verzekering die bij u past. Afsluiten doet u eenvoudig online of via uw adviseur. Bij Centraal Beheer kiest u bij de start van de verzekering hoe u de premie wilt betalen: met een vaste premie of met een variabele premie. U ziet meteen wat het kost. Wilt u de verzekering aanpassen? Dat is altijd mogelijk zonder kosten. En bij een overlijden maken we de uitkering snel in orde.
Onze Overlijdensrisicoverzekering

Korting op de afsluit­kosten als u tegelijk uzelf en uw partner verzekert

Veel mensen sluiten meteen 2 overlijdens­risico­verzekeringen af: 1 verzekering op het eigen leven. En de 2e verzekering op het leven van iemand anders. Meestal is dit de partner. Als u dit bij uw aanvraag doet, betaalt u 2 keer € 47,50 afsluitkosten. Dat is een korting van € 43,-. Wilt u deze korting? Kies dan bij de premieberekening voor de optie ‘uzelf en iemand anders’.
2 verzekeringen tegelijk afsluiten

We verzekeren ook bij een chronische ziekte of gevaarlijk beroep

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een overlijdens­risico­verzekering af kunnen sluiten. Tegen een betaalbare premie. U kunt daarom bijna altijd bij ons terecht. Ook als u een chronische ziekte of een gevaarlijk beroep heeft.
Bekijk de voorwaarden

Dit zeggen onze klanten

Veelgestelde vragen Overlijdensrisicoverzekering

Met een overlijdens­risico­verzekering (ORV) ontvangen uw nabestaanden eenmalig een bedrag als u overlijdt. Zij kunnen met dat bedrag tijdelijk het wegvallen van uw inkomen opvangen. En de kosten blijven betalen. 

Voor het afsluiten van onze Overlijdens­risico­verzekering betaalt u eenmalig € 69,- afsluitkosten. Daarnaast betaalt u maandelijks premie. De premie hangt af van:

  • De hoogte van het verzekerd bedrag
  • De looptijd
  • De leeftijd van de verzekerde
  • Uw keuze voor een verzekering met vaste of variabele premie
  • De verzekeringsvorm die u kiest: gelijkblijvend, lineair dalend of annuïtair dalend
  • De gezondheid van de verzekerde op het moment dat de verzekering start
  • Of de verzekerde rookt of niet

Een levensverzekering is een verzamelnaam voor een groep verzekeringen die te maken heeft met het leven van een verzekerde. Hier valt ook een overlijdens­risico­verzekering onder. Een overlijdens­risico­verzekering keert het verzekerd bedrag uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt.
Een overlijdens­risico­verzekering is een tijdelijke verzekering. Uw nabestaanden krijgen een bedrag als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering. Zij bepalen zelf waarvoor zij het bedrag gebruiken. Een uitvaart­verzekering is een levenslange verzekering. Uw nabestaanden krijgen altijd een bedrag als u overlijdt. Zijn kunnen het bedrag gebruiken om uw uitvaart te betalen.
Soms is een overlijdens­risico­verzekering verplicht als u een hypotheek afsluit. Dit verschilt per bank of geldverstrekker. Bent u niet verplicht een ORV af te sluiten? Dan is het soms toch handig. Een ORV beschermt uw nabestaanden tegen financiële zorgen. 
Een overlijdens­risico­verzekering sluit u af voor uzelf of iemand anders. U bepaalt zelf het verzekerd bedrag. En hoelang de verzekering loopt. Ook kiest u wie de uitkering krijgt.