Overlijdens­risico­verzekering zonder gezondheids­verklaring

Waarom stellen we medische vragen?

Gaat u een overlijdens­risco­verzekering afsluiten? Dan stellen verzekeraars vragen over uw gezondheid. Ook Centraal Beheer doet dit. Wij verzekeren bijna iedereen.

Uw gezondheid bepaalt uw premie

De medische vragen geven inzicht in uw gezondheid. Dit is 1 van de dingen die de premie van uw overlijdens­risico­verzekering bepalen. De andere onderdelen zijn het verzekerde bedrag, uw leeftijd en of u rookt. U kunt geen overlijdens­risico­verzekering afsluiten zonder gezondheidsverklaring in te vullen.

Onze gezondheids­verklaring kost niet veel tijd

Vraagt u onze Overlijdens­risico­verzekering aan? Dan moet u een online gezondheids­verklaring invullen. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Daarna ziet u of de verzekering doorgaat. In deze stap verzekeren we een groot deel van onze klanten, zonder aanvullende vragen. Een keuring of uitgebreidere gezondheids­verklaring kan voorkomen bij een hoger verzekerd bedrag. Of als u bijvoorbeeld een chronische ziekte heeft.

Wij verzekeren bijna iedereen

Wilt u liever een Overlijdens­risico­verzekering zonder medische vragen te beantwoorden? Het is goed om te weten dat wij bijna iedereen verzekeren. Ook mensen met een chronische ziekte. Wij vragen in onze gezondheidsverklaring niet naar ziekten in de familie en erfelijke aanleg. Ook betaalt u geen extra premie als u een gevaarlijk beroep heeft, of een gevaarlijke sport doet. Heel soms kunnen wij u niet verzekeren.

Overlijdens­risico­verzekering zonder gezondheidsverklaring niet mogelijk

Centraal Beheer gaat heel zorgvuldig met uw gegevens om en vraagt niet meer dan nodig. In de brochure medische beoordeling staat meer over de manier waarop wij werken. En wat u kunt verwachten. Het Verbond van Verzekeraars heeft een brochure en een video met uitleg over de gezondheids­verklaring.

Uw premie bekijken

In een paar stappen weet u de hoogte van uw premie.

U maakt deze berekening voor de vaste premie