Overlijdens­­risico­verzekering voor jongeren

Financiële zekerheid voor je nabestaanden

 • Bescherm je nabestaanden tegen financiële zorgen als je overlijdt.
 • Al vanaf een paar euro per maand.
 • Een lagere premie voor niet-rokers.
Jongeren, man en vrouw in huiskamer op de bank
Ben je 18 jaar geworden? Dan is het tijd om zelf over je verzekeringen na te gaan denken. Bijvoorbeeld over een overlijdens­risico­verzekering. Want, heb je al wel eens bedacht wie je kosten en schulden betaalt als jij overlijdt? Als je een Overlijdens­risico­verzekering (ORV) hebt, en je overlijdt, dan ontvangen je nabestaanden eenmalig een bedrag. Daarmee kunnen ze de verschillende kosten betalen.

Al vanaf een paar euro per maand

Bij Centraal Beheer betaal je een leeftijdsafhankelijke premie: je verzekering is in de beginjaren goedkoper. Je betaalt alleen voor het risico dat je op dat moment loopt. Hoe hoog het bedrag is dat je verzekert, kan je zelf bepalen. Ook kan je het bedrag in de loop van de tijd aanpassen, als je bijvoorbeeld meer kosten gaat maken.

Je betaalt minder premie als je niet rookt

Niet-rokers hebben minder kans om te overlijden dan rokers. Daarom betalen niet-rokers minder premie voor onze Overlijdens­risico­verzekering.

De Overlijdens­risico­verzekering geeft je nabestaanden financiële rust

Je nabestaanden, zoals ouders of broers of zussen, ontvangen een bedrag als je overlijdt voor het einde van de verzekering. Met dit bedrag kunnen zij bijvoorbeeld een lening aflossen (zoals een lening voor een mobiele telefoon of een schuld bij de bank). Of de vaste lasten tijdelijk doorbetalen, bijvoorbeeld de huur van je huis.

In 3 stappen verzekerd

 1. Bereken je premie en sluit onze Overlijdens­risico­verzekering online af. Wij hebben hiervoor een scan van 2 documenten nodig: van je identiteitsbewijs en eventueel een bankafschrift.
 2. Je vult de gezondheids­verklaring veilig online in. Je ontvangt van ons 2 sms'jes met inloggegevens. Na het invullen ben je direct verzekerd met de voorlopige dekking.
 3. De verzekering start als we je medisch goedkeuren. Je ontvangt de polis.

Je hebt 30 dagen bedenktijd
Heb je een Overlijdens­risico­verzekering afgesloten? Maar wil je onze Overlijdens­risico­verzekering toch niet? Stuur ons dan binnen 30 dagen na de start van de verzekering een e-mail of brief.

Verzekerd in onze Overlijdens­risico­verzekering

Verzekerd

 • Als de verzekerde overlijdt voor de einddatum. Het verzekerde bedrag bepaal je zelf. Je kiest een verzekerd bedrag tussen € 10.000,- en €  2.000.000,-. Je bepaalt ook zelf aan wie wij moeten uitkeren.
 • Ook als je een gevaarlijk beroep hebt of aan een gevaarlijke sport doet.
 • Als de verzekerde kort na de aanvraag overlijdt door een ongeval en de verzekering nog niet is ingegaan. Dat noemen we een voorlopige dekking.

Niet verzekerd

 • Wij keren niet of minder uit als je niet eerlijk bent over je gezondheid. Of als je rookt en premie betaalt voor een niet-roker.
 • Bij zelfdoding binnen 2 jaar na het afsluiten van de verzekering.
 • Na de einddatum van de verzekering. Wij keren dan niet meer uit.

Op wereldreis?

Als je overlijdt tijdens een lange reis, dan zijn er kosten die niet gedekt worden door andere verzekeringen, zoals een zorgverzekering, reisverzekering of uitvaartverzekering. Je nabestaanden kunnen met de uitkering bijvoorbeeld de huur van jouw woning in Nederland betalen of een eventuele schuld aflossen. Ook kan het geld gebruikt worden voor extra kosten die gemaakt worden omdat je in het buitenland overleed. Uiteraard is het verstandig om voor langere tijd je overlijdens­risico­verzekering door te laten lopen. Ook wanneer je weer terug bent in Nederland.