Overlijdens­risico­verzekering en verhuizen

Uw verzekering veranderen?

Heeft u een overlijdens­risico­verzekering en gaat u verhuizen? Denk dan aan het volgende. Zo blijft uw verzekering bij u passen.

1. Geef uw nieuwe adres door

Meestal kunt u uw adres online wijzigen. Bij Centraal Beheer kan dat ook.

2. Koopt u een nieuw huis? Kijk of het bedrag nog bij uw situatie past

Is de Overlijdens­risico­verzekering gekoppeld aan de hypotheek?
U kunt uw overlijdens­risico­verzekering meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Uw hypotheekverstrekker bepaalt of een overlijdens­risico­verzekering verplicht is. Voor een hypotheek met NHG is dit niet meer verplicht. Maar het kan verstandig zijn om de verzekering door te laten lopen. Twijfelt u? Vraag dan een adviseur om hulp.

Is de overlijdens­risico­verzekering niet gekoppeld aan de hypotheek?
Misschien heeft u een bedrag verzekerd dat uw nabestaanden kunnen gebruiken voor (gedeeltelijk) aflossen van de hypotheek. Dan is het verstandig om te kijken of het verzekerde bedrag past bij het nieuwe hypotheekbedrag. Is de nieuwe hypotheek hoger? Dan kan het verstandig zijn uw verzekerde bedrag te verhogen.

3. Kijk naar uw financiële situatie na de verhuizing

Behalve een andere hypotheek, is er intussen misschien ook iets veranderd aan uw inkomen. Of denkt u misschien aan gezinsuitbreiding. Misschien gaan de kinderen studeren? Of u gaat samenwonen. Een adviseur kan u helpen om te kijken of het verzekerde bedrag van uw overlijdens­risico­verzekering nog aansluit op uw wensen. U kunt zelf alvast berekenen wat u nodig heeft. En bekijken of dit klopt met wat u nu verzekerd heeft. Als het nodig is, kunt u de verzekering veranderen.