“Ik wil niet dat mijn moeder afstand moet doen van mijn persoonlijke bezittingen”

Lisanne is single en 29 jaar. Ze houdt van reizen en werkt als modeontwerpster. Ze heeft al een aantal jaren een eigen appartement.

"Ik weet dat ik met een overlijdens­risico­verzekering alles netjes achterlaat"
Lisanne: "Het appartement is m'n droomhuisje. Helemaal geworden wat ik ervan hoopte. Ik was jaren bezig met de styling en nu is het eindelijk af. Ik heb het appartement wel veel te duur gekocht, maar dat komt ooit wel weer goed."

"Mijn hypotheek staat nog 'onder water', zoals ze dat zeggen. Dat is op zich niet zo erg, maar wel als ik onverwacht overlijd. Dan moet mijn moeder de restschuld betalen. Ik las dat laatst op een blog en schrok me een hoedje. Ze moet betalen óf afstand doen van de erfenis en dan krijgt ze mijn persoonlijke bezittingen ook niet. Met een Overlijdensrisicoverzekering weet ik dat ik alles netjes achterlaat."

De voordelen voor Lisanne

  • Haar moeder hoeft niet gedwongen afstand te doen van haar dochters persoonlijke bezittingen
  • Haar moeder blijft niet achter met de restschuld van haar woning
  • Een prettig gevoel dat ze alles goed geregeld achterlaat

Hoe heeft Lisanne het geregeld?
Looptijd
De verzekering die Lisanne afsloot, loopt tot haar 65e. Ze gaat ervan uit dat er dan voldoende spaargeld is om alle kosten direct na haar overlijden op te vangen. En mocht haar situatie veranderen doordat ze bijvoorbeeld een erfenis krijgt, dan kan ze de verzekering altijd aanpassen.

Verzekerd bedrag
€ 30.000,-

Lisanne: "Dat dekt de restschuld van mijn appartement, plus een half jaar de betaling van de hypotheek, mocht het niet snel verkocht worden."

De gemiddelde maandpremie die Lisanne betaalt:
€ 2,16

Bovenstaande premie is een voorbeeld. Weten wat uw premie is?
Dat kunt u hier eenvoudig berekenen.