Rijden in de winter

Wat moet u doen om uw auto winterproof te maken?

Het is winter. Het is ’s ochtends pas laat licht en ’s avonds is het al vroeg weer donker. De wegen zijn vaak nat en soms ook glad door bevriezing. Met winterbanden heeft u meer grip op de weg. Wanneer kan u het beste uw winterbanden wisselen? Hoe voorkomt u dat uw auto bevriest? Of hoe graaft u uw auto uit na een flinke sneeuwbui. Lees onze tips.

Handige tips om veilig te rijden in de winter

Wintertips voor uw auto

Wij geven u graag tips voor de koudere maanden. Zo kunt u veilig de weg op. Wat u ervoor nodig heeft? De meeste dingen heeft u vast al in huis!

Met winterbanden meer grip

Is het kouder dan 7°C? Dan staat u met winterbanden sneller stil als u remt. Op een natte weg of in de sneeuw. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Lees waarom het wel een verstandige keuze is.

Geen schade door bevriezing

Hoe voorkomt u dat uw auto bevriest? En wat doet u als het glad is op de weg? Wij geven u handige tips. Niet alleen voor uw auto, maar ook voor bevriezing van uw huis.

Auto ingesneeuwd

Onverwacht een flinke sneeuwbui en uw auto is verdwenen in een bult sneeuw. Hoe maakt u uw auto weer sneeuwvrij? Wij hebben en aantal handige tips voor u op een rij gezet. Zodat u snel weer in uw auto kunt.