Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de Motorverzekering? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan gerust onze Klantenservice: (055) 579 8000.

Ja, de bonus-maluskorting van uw Autoverzekering geldt onder voorwaarden ook voor uw motor. De bonus-maluskorting is hetzelfde als de no-claimkorting. Eén van de voorwaarden is dat u de Autoverzekering heeft afgesloten bij Centraal Beheer Achmea. Bel gerust onze Klantenservice voor meer informatie: (055) 579 8000.

Ja, met de Motorverzekering bent u op dezelfde manier verzekerd voor schade in alle landen waar de groene kaart geldt. Op de groene kaart staat in welke landen deze verzekering geldt. Er staat een lijst met landen op. Het kan zijn dat sommige landen zijn doorgestreept. In die landen geldt de verzekering dan niet. In de andere landen op de lijst geldt de verzekering wel. Onder Nederland verstaan wij het land Nederland behalve de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Denkt u eraan om een Pechhulpverzekering af te sluiten als u naar het buitenland gaat?

Ja, u bent standaard verzekerd voor schade aan de accessoires die bij de motor horen. Dit geldt niet als u alleen WA dekking heeft. Met accessoires bedoelen we alles wat er op, in of aan de motor gemonteerd is. Zoals uw koffers, kuip of alarminstallatie. Uw helm en motorkleding zijn tot € 1.000,- meeverzekerd. Zit er iemand bij u achterop? Dan is zijn of haar helm en motorkleding ook tot € 1.000,- verzekerd.

Nee, u betaalt geen extra kosten. Bij Centraal Beheer Achmea betaalt u namelijk geen:

  • kosten om uw polis te maken (poliskosten);
  • kosten om de verzekering te verlengen (prolongatiekosten);
  • kosten voor onze administratie (administratiekosten).

Rijdt u in de winter niet op uw motor? Dan kunt u kiezen voor de winterstopkorting. U krijgt dan korting op de premie per jaar, voor de dekkingen ‘Aanrijding en vandalisme’ en/of de ‘No-claimbeschermer’. De winterstop loopt van 1 december tot 1 maart. In die periode bent u dan niet verzekerd voor bijvoorbeeld deze schades:

  • schade aan uw eigen motor door een aanrijding
  • schade aan de motor als u met uw motor valt
  • schade door een ongeluk van buitenaf. Als in de schuur een stuk gereedschap naar beneden valt en een deuk in uw motor maakt bijvoorbeeld.

U kunt via uw werkgever korting krijgen op de premie. Wij moeten dan wel afspraken hebben gemaakt met uw werkgever. U kunt dit op onze website terugvinden via de button ‘Voordeel via uw werkgever’.

Bent u niet tevreden over uw polis? Stuur de polis dan naar ons terug. En doet u dat binnen 14 dagen nadat u de polis heeft ontvangen. U hoeft ons dan niets te betalen. Heeft u al premie betaald? Wij betalen de premie dan terug op uw rekening.

U heeft uw verzekering voor 1 jaar. Na 1 jaar kunt u opzeggen wanneer u wilt. Wij stoppen de verzekering 1 maand na de dag dat wij de opzegging hebben ontvangen. Of nog later als u dat wilt. Heeft u ergens anders een verzekering? Die kunt u vaak ook na 1 jaar opzeggen. Wij kunnen dit voor u regelen.