Alles over inboedelverzekeringen

Als u kiest voor een hoger eigen risico dan betaalt u minder premie. Bij het berekenen van uw premie kunt u dit zien.

Bij Centraal Beheer kiest u zelf of u een eigen risico wilt

Wilt u een eigen risico? Dan kunt u kiezen voor een eigen risico van € 100,- of € 200,-. Bekijk uw premie om te zien wat uw keuze betekent voor uw premie.
Daarom hebben veel verzekeraars een vast bedrag dat u verzekert met de inboedelverzekering. Bekijk van tevoren of u dat bedrag voldoende vindt.

U hoeft geen lijstjes in te vullen

Met onze Inboedelverzekering bent u altijd goed verzekerd. Voor spullen die diefstalgevoelig zijn vergoeden wij standaard € 35.000,-. Dat is ruim voldoende voor de meeste mensen. Diefstalgevoelige spullen zijn bijvoorbeeld uw computer, mobiele telefoon en muziekinstrumenten. Heeft u veel diefstalgevoelige spullen? Dan kunt u het verzekerde bedrag verhogen. Lees meer over wat u precies verzekert met de Inboedelverzekering van Centraal Beheer.
U kunt de reparatie vergoed krijgen. Of het bedrag dat uw spullen waard waren vlak voor de schade. Dat noemen we de dagwaarde. Zijn uw spullen nog niet zo oud? Dan krijgt u de nieuwwaarde. Nieuwwaarde is het bedrag dat u betaalt om uw spullen nieuw te kopen. Bij Centraal Beheer gaan we uit van het volgende:

Waren uw spullen meer waard dan 40 % van de nieuwwaarde?

U krijgt de nieuwwaarde. Dat is het bedrag dat u betaalt om uw spullen nieuw te kopen.

Waren uw spullen minder waard dan 40 % van de nieuwwaarde?

U krijgt:
  • de dagwaarde. Dat is het bedrag dat uw spullen vlak voor de schade waard waren.
  • of de reparatiekosten. Als die lager zijn dan de dagwaarde.
Wilt u uw spullen ook buitenshuis verzekeren? Of wilt u meteen uw koopwoning verzekeren? Kies er dan voor om tegelijk meerdere verzekeringen af te sluiten.
De korting die u krijgt geldt ook voor uw partner of kinderen. En gaat u met pensioen? Dan kunt u gebruik blijven maken van de korting via uw laatste werkgever. Bij ons heeft 80% van werkend Nederland recht op collectiviteitskorting. Bekijk of u ook korting krijgt via uw werkgever.
De premie hangt af van verschillende zaken. Bijvoorbeeld het type woning dat u heeft. Maar ook de dakbedekking en met hoeveel personen u samenwoont.