Schadeservice

Heeft u schade op reis? Onze Schadeservice helpt u snel! Wij regelen meteen de hulp die u op dat moment nodig heeft. Zodat u weer kunt genieten van uw vakantie.

Bel onze Alarmcentrale

Bel bij schade op reis de Alarmcentrale. Het telefoonnummer is +31 555 79 79 79. U kunt ons dag en nacht bereiken, 7 dagen per week. Waar ter wereld u ook bent.

Schade melden na thuiskomst

Wilt u uw schade melden als u weer thuis bent? Dat kan ook. Doet u dat wel binnen 3 dagen na thuiskomst. U kunt ons bellen van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Het telefoonnummer is (055) 579 8250.

Het schadestappenplan voor op reis

U krijgt bij schade uitgebreide hulp via onze Alarmservice. Afhankelijk van uw dekking, kunt u gebruik maken van onze dienstverlening. Hoe meldt u schade in verschillende situaties?

 

Doe aangifte van de schade

Doe altijd aangifte bij de politie. Lukt dit niet? Meld uw schade dan bijvoorbeeld bij de reisleider, hotelmanager, treinconducteur of luchtvaartmaatschappij. Vraag dan ook om een bewijs van uw melding. Dit kan een handgeschreven verklaring op briefpapier van het hotel zijn. Of bijvoorbeeld een briefje met een stempel van de conducteur erop.

Meld uw schade bij ons

Bel ons meteen als u weer thuis bent. Ons telefoonnummer is (055) 579 8250. We hebben deze gegevens van u nodig om u goed en snel te helpen:

 • uw klantnummer of polisnummer;
 • uw telefoonnummer;
 • uw rekeningnummer.

We maken afspraken met u

Samen met u spreken we af wat we verder nog van u nodig hebben. Dat kan zijn:

 • Een bewijs dat u uw reis geboekt heeft (zoals vliegtickets).
 • Bonnen van de beschadigde of gestolen bagage.
 • Een offerte voor de kosten van een reparatie.

 

 

Wordt u of een reisgenoot ziek tijdens de vakantie? Heeft u een ongeval gehad? Of overlijdt er iemand? Laat het ons direct weten. Bel ons ook als u naar huis moet. Bijvoorbeeld omdat iemand uit uw familie erg ziek is.

Heeft u de hulp van een arts nodig?

Vraag om een arts en volg zijn advies op. Wordt u in een ziekenhuis opgenomen? Bel ons dan direct op telefoonnummer +31 555 79 79 79. U kunt ons dag en nacht bereiken. Vergeet niet te zeggen op welk nummer wij u kunnen terugbellen.

Bel ons na thuiskomst

Bel ons meteen als u weer thuis bent. Ons telefoonnummer is (055) 579 8250. We hebben deze gegevens van u nodig om u goed en snel te helpen:

 • uw klantnummer of polisnummer;
 • uw telefoonnummer;
 • uw rekeningnummer.

We maken afspraken met u

Samen met u spreken we af wat we nog van u nodig hebben. Dat kan zijn:

 • Een rekening van uw telefoonkosten.
 • Bonnen met de kosten van extra overnachtingen (zoals een rekening van een hotel).
 • Een bon van extra reiskosten die u maakt (bijvoorbeeld omdat u naar het ziekenhuis moest).

 

 

Bent u op vakantie en krijgt u pech met uw auto of motor? Of krijgt u een ongeluk? Bel ons dan op telefoonnummer +31 555 79 79 79. U kunt ons dag en nacht bereiken. We hebben deze gegevens van u nodig om u goed en snel te helpen:

 • de Groene Kaart;
 • het telefoonnummer waarop wij u kunnen terugbellen.

Hoe wij u helpen, hangt af van de dekkingen die u heeft gekozen. Voorbeelden van onze hulp bij pech of een ongeluk met de auto zijn:

 • Wij laten uw auto naar de garage brengen die het meest dichtbij is.
 • Wij regelen vervangend vervoer als uw auto niet binnen 2 dagen te maken is. We kunnen ook zorgen voor een vervangende toercaravan of vouwwagen.
 • Wij zorgen dat u, uw reisgenoten, uw auto en uw bagage weer veilig thuiskomen.

 

Veelgestelde vragen

Wilt u iets weten over het afhandelen van schade bij uw Doorlopende Reisverzekering? Mogelijk is uw vraag al eerder gesteld en staat het antwoord hier onder.

Met de dekking Hulpverlening in uw Basispakket, kunt u bij een ongeval, ziekte of overlijden de Centraal Beheer Achmea Hulplijn inschakelen. De hulpverlening die op dat moment noodzakelijk is, regelen wij voor u. Zelfs het terugbrengen van uw auto, eventueel door te zorgen voor een vervangende chauffeur.

Als een van de weinige verzekeringsmaatschappijen in Nederland heeft Centraal Beheer Achmea geen eigen risico. Dus als u een keer pech heeft en uw schade is verzekerd, dan vergoedt Centraal Beheer Achmea de totale schade. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele gemaximeerde schadevergoedingen voor bepaalde soorten producten.

De extra dekking 'Vervangend vervoer' biedt u de zekerheid dat u uw vakantie in geval van pech of een ongeval gewoon kunt voortzetten. Wanneer reparatie van uw auto, motor, caravan of vouwwagen niet mogelijk is binnen 2 dagen, zorgt Centraal Beheer Achmea voor een vervangend vervoermiddel.

schademelden