Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de Annuleringsverzekering? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan gerust onze Klantenservice: (055) 579 8060.

Dit hangt af van de verzekering die u kiest. Bij een WA-verzekering krijgt u geen vergoeding voor schade aan uw eigen boot. Bij de Uitgebreide Bootverzekering wel. We betalen dan bijvoorbeeld de reparatiekosten.

Kost de reparatie meer dan wat uw boot net voor de schade waard was (dagwaarde)? Dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • U krijgt een bedrag uitbetaald waarvoor u een zelfde type boot kunt kopen. Met dezelfde maatvoering en van hetzelfde bouwjaar. We betalen u dan op basis van totaal verlies.
  • U kiest ervoor om de boot te behouden en de dagwaarde uitbetaald te krijgen. Dit is het bedrag dat uw boot net voor de schade waard was. Van dat bedrag halen we dan de waarde van de boot na de schade af.

 

U bent niet verplicht om uw boot te verzekeren. Het is wel verstandig om uw boot voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. U bent dan verzekerd als u met uw boot schade veroorzaakt bij anderen. Deze schade is meestal niet verzekerd bij een aansprakelijkheidsverzekering.

Nee, uw Bootverzekering is van uzelf. Verkoopt u uw boot? Dan moet u uw verzekering opzeggen. Dit kunt u telefonisch of per e-mail doen. De nieuwe eigenaar van uw boot kan zelf een nieuwe bootverzekering bij ons sluiten. Heeft u no-claimkorting opgebouwd? U krijgt dezelfde no-claimkorting als u binnen een jaar een nieuwe boot koopt. Na een jaar gaat de opgebouwde no-claimkorting ieder jaar met 5% omlaag.

Ja, ook in de winter is uw boot verzekerd. Of uw boot nu in het water ligt of in de stalling staat. U bent ook verzekerd tijdens het vervoer van uw boot. Als u op de weg rijdt met uw boot op de trailer. Of als u uw boot op de trailer zet of er juist van afhaalt.

U kunt uw boot niet met de Uitgebreide Bootverzekering verzekeren voor de Nederlandse grachten. U kunt hiervoor alleen een WA-verzekering sluiten.

U heeft uw verzekering bij Centraal Beheer Achmea voor 1 jaar. Na 1 jaar kunt u opzeggen wanneer u wilt. De opzegtermijn is dan 1 maand. Heeft u ergens anders een verzekering? Dan kunt u vaak ook na 1 jaar opzeggen. Wij kunnen dit voor u regelen.

Bij Centraal Beheer staan wij bootverhuur via Barqo toe. Niet alle verzekeraars gaan zo soepel om met verhuur van uw boot. Is uw boot bij Centraal Beheer verzekerd en verhuurt u deze via Barqo? Laat ons dat even weten via (055) 579 8060