Schadevrije jaren opvragen

Sluit u een nieuwe Autoverzekering af? En bouwde u bij uw vorige verzekeraar al schadevrije jaren op? Dan vragen wij om een bewijs waarmee u uw schadevrije jaren kunt aantonen. Dit kan op 3 manieren:

1. Uw schadevrije jaren staan in Roy-data

Roy-data is een database waarin de meeste verzekeraars schadevrije jaren opslaan. Alleen verzekeraars kunnen uw gegevens in Roy-data zien. Zegt u uw Autoverzekering op dan staan uw schadevrije jaren van dat moment in Roy-data. Sluit u een nieuwe Autoverzekering af bij ons? Dan controleren wij de schadevrije jaren die u opgeeft in Roy-data. En krijgt u de korting die hoort bij het aantal schadevrije jaren.

Uw schadevrije jaren blijven 3 jaar staan in Roy-data

Sluit u binnen 3 jaar een nieuwe Autoverzekering af? Dan gelden uw schadevrije jaren voor het bepalen van de korting die u krijgt. Na 3 jaar vervallen uw schadevrije jaren.

2. U krijgt een royementsverklaring als uw verzekeraar geen gebruikmaakt van Roy-data

Een royementsverklaring is een waardepapier. Uw verzekeraar geeft op dit waardepapier aan hoeveel schadevrije jaren u opbouwde. U krijgt de royementsverklaring als u uw Autoverzekering opzegt. Bewaar de verklaring goed want u krijgt deze maar 1 keer. De royementsverklaring is 1 jaar geldig. Na 1 jaar vervallen uw schadevrije jaren.

Ook buitenlandse verzekeraars kunnen u een royementsverklaring sturen

Woonde u in het buitenland en bouwde u daar schadevrije jaren op? Dan kunt u aan uw buitenlandse verzekeraar een royementsverklaring vragen.

3. U krijgt een leaseverklaring van de leasemaatschappij

U bouwt ook schadevrije jaren als u een leaseauto heeft. Levert u uw leaseauto in? Vraag uw leasemaatschappij dan om u een brief te sturen waarin zij aangeven of u schades had met uw leaseauto. En hoe lang u de leaseauto had.

Handig om te weten

Schadevrije jaren bekijken

U bekijkt uw schadevrije jaren in Mijn Centraal Beheer onder Autoverzekering.

Schadevrije jaren overdragen

U kunt uw schadevrije jaren overdragen aan uw partner.

Autoverzekering afsluiten

U kunt goed verzekerd op weg met onze Autoverzekering.

797 klanten geven de Autoverzekering van Centraal Beheer gemiddeld een 8,9. En klanten waarderen onze schadeafhandeling met een 8,2 (december 2018).

Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.

Onze Autoverzekering