1. Vraag uw schadevrije jaren op via Roy-data

Roy-data is een database waarin de meeste verzekeraars schadevrije jaren opslaan. Alleen verzekeraars kunnen uw gegevens in Roy-data zien. Zegt u uw Autoverzekering op dan staan uw schadevrije jaren van dat moment in Roy-data. Sluit u een nieuwe Autoverzekering af bij ons? Dan controleren wij de schadevrije jaren die u opgeeft in Roy-data. En krijgt u de korting die hoort bij het aantal schadevrije jaren.

Geen auto meer? Uw schadevrije jaren blijven 3 jaar geldig

Sluit u binnen 3 jaar een nieuwe Autoverzekering af? Dan tellen uw schadevrije jaren nog mee in de korting die u krijgt. Na 3 jaar vervallen uw schadevrije jaren.

2. Gebruik de royementsverklaring van uw oude verzekeraar

Een royementsverklaring is een waardepapier. Uw verzekeraar geeft op dit waardepapier aan hoeveel schadevrije jaren u opbouwde. U krijgt de royementsverklaring als u uw Autoverzekering opzegt. Bewaar de verklaring goed want u krijgt deze maar 1 keer. De royementsverklaring is 1 jaar geldig. Na 1 jaar vervallen uw schadevrije jaren.

Ook buitenlandse verzekeraars kunnen u een royementsverklaring sturen

Woonde u in het buitenland en bouwde u daar schadevrije jaren op? Dan kunt u aan uw buitenlandse verzekeraar een royementsverklaring vragen.

3. Gebruik de leaseverklaring van uw de leasemaatschappij

U bouwt ook schadevrije jaren als u een leaseauto heeft. Levert u uw leaseauto in? Vraag uw leasemaatschappij dan om u een brief te sturen waarin zij aangeven of u schades had met uw leaseauto. En hoe lang u de leaseauto had.