Wat is een groene kaart?

Wanneer moet u een groene kaart bij u hebben

De groene kaart is het bewijs dat u verzekerd bent. Een auto, motor, camper en brommer of scooter hebben een groene kaart. Caravans en aanhangers met een eigen kenteken ook.

In de meeste landen hoeft u de groene kaart niet te laten zien

In 1972 spraken de meeste Europese landen al met elkaar af dat dit niet meer verplicht is.

Waar heeft u de groene kaart wel nodig?

In deze landen is het verplicht om een papieren groene kaart te laten zien: Albanië - Bosnië en Herzegovina - F.Y.R.O.M. (Macedonië) – Israël – Marokko - Moldavië – Montenegro - Oekraïne – Rusland – Tunesië – Turkije - Wit-Rusland.

Reist u met een caravan of aanhanger?

Voor een caravan of aanhanger met eigen kenteken is het ook verplicht om een papieren groene kaart te laten zien in: Duitsland – Kroatië – Polen - Portugal - Spanje.

Is de auto die de caravan of aanhanger trekt, bij ons verzekerd? Dan kunt u de groene kaart voor de caravan of aanhanger bij ons aanvragen. Is de auto die de caravan of aanhanger trekt, ergens anders verzekerd? Dan kunt u de groene kaart voor de caravan of aanhanger aanvragen bij de verzekeraar waar de auto is verzekerd.

Download uw groene kaart in Mijn Centraal Beheer

  • Log in op Mijn Centraal Beheer.
  • Onder het kopje Verzekeringen klikt u op Schadepolis documenten.
  • Daar kunt u de kaart downloaden.
  • U kiest zelf: printen of opslaan.

Gaat u naar een land waar de groene kaart verplicht is?

Print de kaart dan in kleur. U heeft geen groen papier nodig. Het verplichte deel is al groen. Lukt het printen niet? Dan kunt u de groene kaart bij ons aanvragen.

Naar Mijn Centraal Beheer