Ruitschade

Autoverzekering

  • Ruitschade heeft geen invloed op uw no-claim en schadevrije jaren
  • U heeft standaard geen eigen risico bij ruitreparatie, als u gebruik maakt van ons schadeherstelnetwerk
  • Schade snel gerepareerd door ons schadeherstelnetwerk

Ruitschade

Met de dekking ‘Ruit’ bent u verzekerd voor schade aan uw autoruit. Is uw ruit kapot? Dan betalen wij de reparatie. En is de ruit niet te maken? Dan betalen wij een nieuwe ruit. U kunt de ruit laten repareren op een handige plek. Bij u thuis voor de deur of op uw werk. Heeft uw auto schade door glasscherven van de kapotte ruit? Die schade betalen we ook.

Voordeel bij reparatie in ons schadeherstelnetwerk...

Heeft u schade? Neem dan altijd eerst even contact met ons op. Wij laten u graag weten waar u de schade kunt laten maken. Maakt u gebruik van een bedrijf in ons schadeherstelnetwerk? Dan betalen wij de reparatie van uw ruit helemaal.

… of zelf een reparatiebedrijf kiezen

Kiest u niet voor ons schadeherstelnetwerk? Dan kunt u de ruit ook laten maken door een ander bedrijf. Let u er dan op dat het reparatiebedrijf lid is van FOCWA of BOVAG. Alleen dan betalen wij de schade aan uw ruit.

We betalen soms niet

Wij betalen niet als de schade onderdeel is van een andere schade. En als die andere schade met een andere verzekering is verzekerd. Een glazen dak is bijvoorbeeld geen ruit. Schade aan uw glazen dak is daarom niet verzekerd onder de dekking ‘Ruit’. U kunt deze schade verzekeren met de dekking ‘Aanrijding en vandalisme’.

Geen eigen risico

U hoeft niets te betalen voor reparaties aan uw autoruit. Ook niet als u een eigen risico heeft. Heeft u een nieuwe ruit nodig? Dan betaalt u maximaal € 150,- eigen risico. Het eigen risico is een vast bedrag dat u betaalt bij schade. Reparatie of vervanging van de ruit van uw auto heeft géén gevolgen voor de No-Claim. De opbouw van uw schadevrije jaren gaat gewoon door.

Bereken uw premie