Wat is dagwaarde?

En hoe kunt u de dagwaarde van de auto berekenen?

De dagwaarde is het bedrag dat uw auto vandaag waard is. Of het bedrag dat uw auto vlak voor de schade of diefstal waard was. De dagwaarde is dus niet het bedrag waarvoor u uw auto kocht. De auto dagwaarde hangt onder andere af van het bouwjaar, aantal gereden kilometers, onderhoud en accessoires. U kunt de dagwaarde auto berekenen door de kentekencheck te doen. Of door de waarde bij een erkende garage te laten bepalen.

  • De waarde die uw auto vandaag heeft
  • Dagwaarde is niet het bedrag waarvoor u de auto kocht
  • Dagwaarde bepalen kan met de kentekencheck of bij een erkende garage

Kenteken checken

Alles over uw auto in 1 overzicht

U hoeft alleen maar uw kenteken in te vullen. Of het kenteken van de auto waarover u meer wilt weten. Daarna klikt u op Check uw kenteken. U ziet een overzicht met veel informatie over de auto. Zoals de nieuwprijs, bouwjaar en historie. Voor auto’s jonger dan 15 jaar ziet u bij waardeindicatie de geschatte dagwaarde van uw auto.

Verschil dagwaarde en aanschafwaarde

De aanschafwaarde is het bedrag dat u voor de auto betaalde toen u de auto kocht. De dagwaarde is het bedrag dat uw auto vandaag waard is. Of vlak voor het ongeluk of diefstal waard was. De aanschafwaarde is hoger dan de dagwaarde.

U kunt de aanschafwaarde terugkrijgen in plaats van de dagwaarde

Is uw auto gestolen of total loss? En gebeurt dit binnen 3 jaar nadat u de auto kocht? Als u kiest voor onze WA+ Autoverzekering of All Risk Autoverzekering krijgt u van ons de aanschafwaarde terug. En niet de dagwaarde. Het maakt niet uit of u de auto nieuw of 2e hands kocht. U kunt dan weer een auto kopen die op uw vorige auto lijkt.

De Zeker op Weg Check

In 4 stappen met een zeker gevoel op weg


Welke verzekeringen en diensten passen het beste bij u en uw auto? Ontdek het binnen 5 minuten in de Zeker Op Weg Check.

Handig om te weten

Kies de Autoverzekering die bij u past

Bij ons kunt u kiezen uit 3 Autoverzekeringen. WA, WA+ en All Risk.

Andere auto verzekeren

Wij helpen u graag om uw nieuwe of 2e auto te verzekeren. Voor uw 2e auto krijgt u dezelfde korting als voor uw 1e auto.

Is uw schade niet verzekerd?

Wees geen dief van uw eigen portemonnee. Vergelijk schadeherstellers in uw buurt.

Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.

Bekijk uw premie Auto verzekeren